15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovencele „cu forme“ au devenit femeile perfecte

Craiovencele „cu forme“ au devenit femeile perfecte

20% dintre craiovence sint femei care depasesc greutatea standard, fie pentru ca au fost invinse de lupta cu kilogramele in plus, fie ca sint fericitele purtatoare ale unor sarcini. Incluse pina acum la categoria „grea“ – „plinute“, „grase“, femeile supraponderale si cele gravide din Craiova au gasit leacul impotriva acestui mic defect: haine croite special pentru ele, materiale de cea mai buna calitate si croitorese a caror arta le-ar face invidioase si pe cele mai vinate „scoabe“ ale podiumurilor de moda!


La cos cu „ negrul care subtiaza“!


Pantaloni, fuste, sacouri, pelerine, rochii de ocazie, materiale de cea mai buna calitate si culori vii, la moda. O cabina de proba de trei ori mai mare decit cele in care s-au obisnuit craiovencele (de toate dimensiunile) sa se impiedice schimbindu-si toaletele, un atelier alaturat – cu un elegant salon de asteptare – in care micile „neajunsuri“ pot fi retusate in citeva minute. Asa arata magazinul unei fabrici de confectii proaspat deschise la Craiova, care si-a propus sa scoata pe piata craioveanca perfecta: femeia „cu forme“, avind marimi de la 38 in sus.


„Este un segment inca neatins in România, cu atit mai putin in Craiova: haine special create pentru persoanele supraponderale – asa-numitele XXL – si femeile gravide. Sint femeile cu forme, care nu-si pot gasi in comert haine pe masura, care sa le si avantajeze. In ideea de a-si ascunde micile defecte si in functie de oferta comerciala de pina acum, acestea s-au axat fie pe marimi prea mari chiar si pentru ele, fie pe culori inchise. De-acum, gata, s-a terminat cu negrul, maroul si cu «sacii» pe care femeile «pline» si i-au tras pe ele: noi le vom pune in valoare formele generoase, cu eleganta, bun gust si extraordinara grija. Cele doua sau 20 de kilograme in plus nu vor mai fi o tortura: noi cream femeia perfecta!“, a explicat Florinela Stoianovici, directoarea SC ROMFITEX GROUP LINE SRL, al carei magazin este situat chiar in centrul orasului. Misiunea pe care si-a propus-o firma respectiva este aceea de a le ajuta pe femeile grasute sa scape de inhibitii si sa-si arate adevarata frumusete.


Fiecare sunculita este unica


Avind marimi de la 38 la 64, crearea hainelor XXL necesita o grija deosebita: taieturi numeroase si complicate, menite sa ascunda micile imperfectiuni, precum si combinatii de culori si materiale la care femeile supraponderale nici nu au sperat vreodata, dar a caror realizare face sa nu mai existe diferente intre „moda“ adolescentelor de 20 de kilograme si moda „cu greutate“. Mai mult decit atit, fiecare femeie – grasa sau slaba – este unica, ceea ce inseamna ca fiecare haina cumparata trebuie sa se potriveasca perfect purtatoarei.


„Femeile se ingrasa diferit: numai pe brate, pe abdomen, solduri sau numai pe picioare. Avem o clienta, de exemplu, de marimea 56, care are un brat foarte gros. Ii trebuie, evident, o haina care sa i se potriveasca perfect pe zona respectiva, dar care sa nu modifice linia generala a modelului“, a spus Florinela Stoianovici.


Nemtoaicele au fundul mai mare decit al craiovencelor


Pentru ca magazinele obisnuite abunda in marfa de import, nu o data s-a intimplat ca, de exemplu, pantalonii de provenienta germana, marimea 42, sa-i vina unei respectabile doamne din Craiova care poarta 46. Explicatia este simpla: standardele de marime difera de la o tara la alta. „Conform studiilor de specialitate, româncele sint mai slabe decit nemtoaicele cu doua numere si mai grase decit italiencele cu doua-trei marimi. Un atelier in care hainele se croiesc exact pe dimensiunea lor le fereste pe craiovence de jena de «a nu intra» in marimea pe care stiau ca o poarta“, a apreciat directoarea.


Se poarta sarcina la vedere


Femeile gravide, la rindul lor, au in sfirsit satisfactia de a arunca vesnicele salopete care le camuflau rotunjimile minunate ale sarcinii. Ele pot purta acum pantaloni cu briu de tricot sau cu nasturi reglabili, fuste asemenea, sacouri ajustate cu pliuri care sa „imbrace“ burta pe tot parcursul celor noua luni ori rochii si bluze care sa puna in valoare povara frumoasa pe care o poarta.


„Acest miracol – femeia gravida – nu trebuie sa se jeneze de transformarile estetice suferite pe timpul sarcinii, ci dimpotriva, sa-si poarte trupul cu eleganta si stil, asa cum a facut-o si inainte de sarcina“, a spus Mioara, una dintre croitoresele atelierului.


Un lucru cunoscut este acela ca, din pricina greutatii, deopotriva femei grase si gravide se confrunta cu o problema serioasa, indiferent de temperaturile de afara: transpira. Motiv pentru care hainele create pentru ele beneficiaza de o calitate in plus: sint confectionate din materiale foarte bune, lina sau bumbac, fara poliester.


Aurora Zgonea – femeia perfecta la 83 de kilograme


„Targetul nostru este femeia perfecta: de la mamica, la bunica. Este femeia de linga noi, nu pustoaica, adolescenta. Este fiinta care intotdeauna va fi frumoasa si plina de feminitate, indiferent de greutatea ei, dar care are nevoie de accesoriile care sa-i evidentieze aceste calitati“, a spus directoarea Stoianovici, femeie si mama, purtatoare a marimii 38.


Deschis doar de o luna, magazinul de articole XXL, situat in centrul Craiovei, a facut deja suficiente „victime“ in rindul femeilor mai plinute. Una dintre ele este Aurora Zgonea, mama deputatului PSD Valeriu Zgonea.


„Recunosc ca sint o mincacioasa si jumatate“, a marturisit presedinta asociatiei „Tinerii lupta impotriva viciilor mileniului trei“. „Tin regimuri, dar nu ma pot abtine de la dulciuri: dupa doua saptamini zbor cel putin o ciocolata! La 83 de kilograme si inaltimea de 1,64 sint grasa, nu mi-e rusine s-o spun. Imi plac hainele elegante, stilate, insa nu intotdeauna am reusit sa gasesc ceva pe masura mea care sa ma si satisfaca. De o luna insa mi-am pus la punct garderoba!“, a spus doamna Zgonea, ale carei masuri sint pe lista atelierului de imbracaminte XXL: bust – 118 cm, talie – 96 cm, latime spate – 47 cm, grosime pulpa – 74 cm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS