20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGripa aviara a pus pe jar autoritatile

Gripa aviara a pus pe jar autoritatile

Teama ca virusul gripei aviare ar putea ajunge foarte usor si in sud-vestul României a pus pe jar autoritatile statului. Politistii de frontiera din Mehedinti au primit noi ordine pentru intarirea controalelor la intrarea in tara la punctul vamal Portile de Fier 1 din localitatea Gura Vaii.


Orice autoturism care tranziteaza vama este controlat la singe de vamesi, iar bagajele turistilor nu trebuie sa contina pasari vii sau congelate.


„Daca gasim pasari vii sau congelate intr-un autoturism, acestea vor fi arse“, a declarat Jean Lascu, inspector fitosanitar.


Politistii de frontiera trebuie sa intervina prompt, iar daca sint semne ca in zona ar avea de-a face cu virusul aviar, ei trebuie sa informeze atit autoritatile judetene, cit si tara vecina, Serbia-Muntenegru. Politistii si vamesii au intensificat controalele in zona Portile de Fier 1, Portul Drobeta Turnu Severin si Portul Orsova. Daca sint semne ca acest virus ar ajunge in zonele noastre de competenta, trebuie sa tinem legatura cu statul vecin si cu autoritatile judetene“, a declarat Cornelius Virjoghe, agent-sef la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti. Anual, peste 200.000 de pasari migratoare tranziteaza ecosistemul dintre cele doua baraje Portile de Fier 1 si 2, fapt care ar trebui sa puna pe ginduri autoritatile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS