15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul National 6 este tot in paragina

Drumul National 6 este tot in paragina

Gazeta de Sud a incercat sa afle, in urma cu patru zile, adevarul despre ce se intimpla cu DN 6, care face legatura intre Craiova si Drobeta Turnu Severin. Dupa mai multe incercari, Anastasios Pampouropulos, directorul tehnic al firmei grecesti Prodeftiki Atena SA, s-a incumetat sa discute despre situatia critica a firmei si a drumului: „Drumul va fi gata anul viitor, din cauza ca nu am primit toti bani care ne-au fost promisi. Din 22,3 milioane de euro nu am primit decit putin peste sapte milioane, lucru care a ingreunat lucrarile in carosabil“. Directorul a negat faptul ca utilajele firmei sint trase pe dreapta si ca lipsa de carburant ar fi atit de mare incit doar doua-trei masini mai lucreaza.


„Avem un salariu de mizerie. Nu primim mai mult de trei-patru milioane de lei, iar din ce am auzit noi, cei din conducere primesc 3.000-4.000 de euro lunar“, a declart un sofer de pe o raba de la firma Prodeftiki. Firma greceasca a dat afara mai bine de 150 de oameni, iar in prezent din cei 210 angajati, doar 50 mai vin la lucru. „De cinci zile stau pe scara unitatii sa-mi iau cartea de munca si nu ma baga nimeni in seama. In doua luni au fost trimisi acasa peste 150 de muncitori, salariile erau de mizerie, iar motorina nu ne aduceau decit o data pe saptamina“, a declarat Ion Pietreanu, buldozerist. Directorul tehnic a negat toate acuzele aduse de muncitori, dar nici nu a dorit sa comenteze situatia financiara. „Este treaba noastra cum platim sau pe cine platim, iar muncitori avem citi ne trebuie“, a mai declarat Anastasios Pampouropulos.


Utilajele erau trase pe dreapta


Linistea cu care am fost tratati in incinta societatii Prodeftiki a disparut de indata ce am ajuns in strada, unde utilajele erau trase pe dreapta, iar muncitorii si soferii erau nemultumiti.


Participantii la trafic sint nemultumiti de faptul ca gropile din asfalt sint atit de mari incit prefera sa mearga pe un drum de tara. De la Ciochiuta si pina aproape de Arginesti, pe un sector de drum de aproape 40 de kilometri, autoturismele nu circula cu mai mult de 20 de kilometri la ora. „Se rupe masina in doua pe drumul asta. Circul aproape zilnic pe aici si, de mai bine de o luna, cred, nu am vazut pe nimeni sa munceasca“, a declarat Titu Dumitrescu, sofer. „Grecii sau cine conduce firma asta isi bat joc de noi. Nu vezi decit utilaje care sint trase pe dreapta si oameni care le pazesc. Aici nu muceste nimeni“, a mai declarat Ion Fratila, conducator auto. Pe partea dreapta a drumului, un tractor astepta sa fie reparat. Banii alocati de guvern au disparut fara urma, iar conducerea firmei Prodeftiki a spus ca nu mai are bani sa continue lucrarea, dar au ramas gropile care s-au transformat in adevarate obstacole pentru participatii la trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS