16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePiata Chiriac din Craiova a fost data in folosinta

Piata Chiriac din Craiova a fost data in folosinta

Autoritatile au dat in folosinta ieri noua Piata de gros Chiriac din Craiova, la numai o zi de la inaugurarea halei de carne din Piata Centrala. Piata, a carei reamenajare a costat primaria aproape patru miliarde de lei vechi, se intinde pe o suprafata de 3.000 mp si cuprinde, pe linga cele 55 de boxe amenajate special pentru producatorii agricoli, si un spatiu destinat comertului cu pasari. Gheorghe Calinoiu, directorul Administratiei Pietelor, a declarat ca o astfel de piata era necesara deoarece pina acum vinzarea in cantitati mari a produselor agroalimentare se facea in conditii improprii: „Eram deficitari la capitolul vinzarii produselor agroalimentare in cantitati mari si de multe ori comerciantii vindeau linga piata, pe jos sau direct din masini. De ani de zile aici se renuntase la vinzarea unor astfel de produse si prin reamenajarea pietei am vrut sa revitalizam comertul din zona“.


Desi cumparatorii prezenti ieri-dimineata in Piata Chiriac s-au declarat multumiti de investitia primariei si de preturile practicate de producatori, nu la fel au reactionat si producatorii agricoli care au venit sa vinda fructe si legume aici. Nemultumirile acestora au fost generate de materialele folosite la confectionarea boxelor, precum si de faptul ca au fost obligati sa descarce toata marfa in boxe, indiferent de cantitate. „Am venit aici cu o masina plina-ochi cu struguri si cind am ajuns ne-au obligat sa descarcam toata marfa, aproximativ cinci tone, in boxa. Pai ce cred ei, ca strugurii sint precum cartofii, sa-i muti cind vrei?! Noi platim 150.000 de lei pe zi si vrem conditii! Pai la iarna cine credeti ca o sa mai vina aici, cu boxele astea facute din sirma? Cum o sa dea bruma nu o sa mai vedeti nici un vinzator aici“, a declarat unul dintre producatorii agricoli veniti cu marfa in piata. Cu toate acestea, Gheorghe Calinoiu a tinut sa precizeze ca, daca vor exista solicitari, la iarna, boxele pot fi adaptate astfel incit comerciantii sa nu sufere de frig.


Astazi va fi inaugurata Piata Brazda lui Novac


Prezent ieri in Piata Chiriac pentru a participa la darea in folosinta a noului spatiu de vinzare, viceprimarul Sorin Iordache a precizat ca este vorba numai despre receptia lucrarilor realizate de constructor, nicidecum de o inaugurare. Explicatia a venit dupa ce, dorind sa verifice instalatiile de apa, viceprimarul a constatat ca nu curge nici o picatura la robinet. „Am venit sa particip la receptia lucrarii, nu la inaugurare. Mai sint citeva lucruri de facut care nu tin de constructor. Eu sint multumit de ce s-a realizat aici, arata exact asa cum ne-am dorit sa arate“, a afirmat acesta. Simbata este programata si inaugurarea Pietei Brazda lui Novac, pentru amenajarea careia s-au cheltuit aproximativ trei miliarde de lei vechi. In hala cu douazeci de tarabe vor fi instalati vinzatorii de produse preambalate care pina acum isi comercializau marfa la tarabele de la Complexul Vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII