19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTirgul de animale din Craiova va disparea

Tirgul de animale din Craiova va disparea

Autoritatile locale intentioneaza sa desfiinteze tirgul de animale din cartierul Romanesti. Pozitionarea acestuia reprezinta „o pata“ pe obrazul Craiovei, dupa cum sustin edilii. Ideea este insa in stadiul de proiect, punerea sa in aplicare urmind sa aiba loc abia anul viitor. „In acest scop urmeaza sa purtam discutii amanuntite cu primarii din comunele invecinate care ar vrea sa gazduiasca tirgul de animale. In acest caz, oamenii nu trebuie sa mai plece din locul in care stau, putindu-si vinde animalele si acolo. Dorim foarte mult sa il desfiintam, in principal din cauza mizeriei provenite de la animale. Alta problema o reprezinta circulatia carutelor prin oras, desi in lege scrie clar ca este interzisa“, a declarat viceprimarul Sorin Iordache.


In prezent, tigul din Romanesti, ca si alte tirguri de profil din judet, este inchis din cauza pericolului de pesta porcina. „Daca s-a identificat un caz de pesta, trebuie inchise, conform legii, toate tirgurile de pe o raza de zece kilometri. Mutarea lui este o idee foarte buna, mai ales ca, in ritmul in care se inmultesc casele, probabil va ajunge sa fie pozitionat in buricul orasului si nu va face o impresie foarte buna“, a precizat Gheorghe Calinoiu, directorul Administratiei Pietelor si Tirgurilor.


Tirgul nu indeplineste normele impuse de lege


De aceeasi parere sint si reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dolj, care au declarat insa ca pesta porcina nu este singurul motiv pentru care s-a hotarit inchiderea tirgului. „Ei aveau de mult probleme, deoarece nu au respectat niciodata normele sanitare. In urma controalelor am decis ca tirgul sa fie inchis. Chiar dupa ce va trece pericolul de pesta, tirgul va ramine inchis, pentru ca nu mai acceptam sa functioneze in aceste conditii. Daca vor decide mutarea lui intr-o comuna, organizatorii tot trebuie sa asigure conditiile necesare, printre care amintim sursa de apa curenta si pavaj adecvat“, a declarat Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj.


Pentru a-si pune planul in aplicare, autoritatile craiovene vor fi nevoite sa convinga primariile din comune sa investeasca sume importante pentru amenajarea unui loc special de vinzare a animalelor. O noua „casa“ ar trebui sa isi gaseasca si cei care comercializeaza cherestea si piese auto second hand, deoarece edilii sint hotariti sa scape si de ei. Daca proiectul va fi pus in aplicare, singurii chiriasi ai tirgului vor fi controversatii vinzatori romi de haine vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU