11.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile nu mai au bani pentru introducerea gazului metan in locuinte

Autoritatile nu mai au bani pentru introducerea gazului metan in locuinte

Dupa ce o parte a populatiei din municipiul Petrosani a beneficiat gratis de introducerea gazului metan in propriile locuinte, administratia locala se vede nevoita sa afirme ca nu vor mai fi bani decit pentru realizarea magistralei si a racordurilor la nivel de bloc, restul urmind sa fie contributia fiecarui locatar. „Sumele nu sint exagerat de mari, pentru ca firmele care lucreaza accepta plata celor sase milioane de lei si in cinci rate. Nu vom mai putea subventiona totul pentru ca nu vom avea bani suficienti. Cine asteapta sa facem noi totul nu are decit sa stea“, a precizat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


In prezent se desfasoara licitatia pentru obtinerea imprumutului de 30 de miliarde de lei vechi, insa banii, spun autoritatile locale, nu vor fi folositi doar pentru introducerea gazului metan. „Am lasat deoparte in ultima vreme probleme importante si am introdus gazul metan in 3.200 de apartamente, mai mult decit in ultimii patru ani, dar trebuie sa avem in vedere faptul ca de anul viitor ne vom ocupa si de asfaltari, si de alte promisiuni pe care le-am facut populatiei“, a mai spus Carol Schreter.


Consiliul local urmeaza sa stabileasca modul in care vor fi gestionati banii din imprumut si, in functie de incasarile la bugetul local, se va stabili procentul care va fi alocat lucrarilor de introducere a gazului metan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS