17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte stiri

Alpinisti blocati pe Cheile Sohodolului


Doi alpinisti bucuresteni au ramas blocati intre peretii de stinca din Cheile Sohodolului. Cataratorii faceau parte dintr-un grup de alpinisti amatori si venisera sa efectueze citeva trasee pe Cheile Sohodolului. Cu toate ca zona este foarte bine marcata, cei doi nu au mai putut cobori un perete din punctul „La nari“. Sabin Cornoiu, seful SALVAMONT Gorj, a declarat ca una dintre corzi s-a blocat si nu le-a mai permis alpinistilor sa mai coboare. „Duminica seara, alpinistii amatori au ramas blocati aproximativ o ora. Acolo exista atit trasee de catarare de nivel mediu, cit si de nivel maxim. Pe Cheile Sohodolului s-au desfasurat Campionatele Nationale de Escalada. Am trimis o echipa care a rezolvat totul fara probleme“, a precizat Cornoiu. (E.M.)


Impozite majorate


Locuitorii municipiului Petrosani vor plati in anul 2006 impozite si taxe locale mai mari cu 11% comparativ cu anul 2005. Consilierii municipali sustin ca majorarea este de fapt o indexare anuala a valorilor impozabile cu rata inflatiei aplicabila in anul fiscal 2006. De asemenea, reprezentantii Serviciului Impozite si Taxe sustin ca, in baza Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale, au efectuat denominarea taxelor locale, iar pentru plata cu anticipatie, pina la data de 15 martie inclusiv, a impozitelor pe cladiri si terenuri, contribuabilii persoane fizice vor beneficia si anul viitor de o bonificatie de 10%. (D.M.)


Primarie in faliment


Primaria localitatii Aninoasa, din Valea Jiului, este in pragul falimentului dupa ce autoritatile locale au pierdut citeva procese cu diferiti parteneri de afaceri, carora au fost obligati sa le plateasca mai multe miliarde de lei. In plus, AVAS a dispus blocarea conturilor institutiei pentru datoriile acumulate la stat. Edilul-sef al orasului, Ilie Botgros, a spus ca primaria a pierdut in ultima perioada sapte procese cu diferite firme care au efectuat lucrari in anii trecuti, lucrari care nu au fost insa achitate. „Le vom plati, pentru ca recunoastem datoria, dar numai anul viitor, dupa ce prindem in buget aceasta suma“, a declarat Ilie Botgros. Autoritatile locale sustin ca lipsa banilor cu care se confrunta de mai multa vreme este cauzata de neincasarea taxelor si impozitelor datorate bugetului local de Compania Nationala a Huilei. Primarul Botgros a precizat ca, in momentul in care institutia a contractat lucrarile, situatia financiara a acesteia era buna, deoarece la acea vreme Compania Huilei isi achita obligatiile. (D.M.)


A cazut de pe acoperis si a murit


O femeie din Tirgu Jiu si-a pierdut viata in urma caderii de la o inaltime de peste trei metri. Accidentul s-a petrecut la sfirsitul saptaminii trecute, cind sotii Jeana si Constantin Mocioiu s-au urcat pe acoperisul casei pentru a efectua citeva lucrari. La un moment dat, din cauza neatentiei, Jeana Mocioiu, de 50 de ani, s-a dezechilibrat si a cazut de pe acoperis. Femeia a murit pe loc, din cauza impactului cu o alee de beton. (E.M.)


Luati „ca din oala“


Politistii de frontiera mehedinteni au depistat, in urma verificarilor efectuate, simbata, in jurul orei 19.00, pe DE 70, pe directia kmfl 935, un cetatean care transporta bunuri fara acte de provenienta. In autoturismul condus de Vasile N., de 35 de ani, din Orsova, politistii de frontiera din cadrul Detasamentului de Investigatie au gasit 300 de pachete de tigari netimbrate, zece pachete de cafea si 12 sticle de whisky, in valoare de aproximativ 2.500 de lei noi. Intreaga cantitate de bunuri a fost confiscata, iar Vasile N. a fost sanctionat contraventional. De asemenea, lucratorii politiei au oprit pentru control un barbat aflat la volanul unui autoturism Dacia inmatriculat in judetul Gorj, in vederea verificarii permisului de conducere. In timp ce se prefacea ca isi cauta actul respectiv, Pavel F., aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a demarat pentru a scapa de politisti. Dupa o urmarire ca in filme, barbatul de 44 de ani, din Motru, a fost prins si retinut sub aspectul savirsirii infractiunilor de conducere fara permis si conducere sub influenta bauturilor alcoolice. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS