22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateObligati sa-si faca nevoile prin tufe

Obligati sa-si faca nevoile prin tufe

Nicaieri in Valea Jiului nu au fost amplasate toalete ecologice sau de alt fel pentru cetateni, care sint nevoiti sa se abtina pina acasa sau sa-si faca nevoile in tufe. Acest obicei a devenit uzual si in ceea ce-i priveste pe cei ce fac naveta cu autobuzele, pentru care a fost construita si o statie, pe soseaua de centura din Petrosani. Numai ca, daca vor sa-si faca necesitatile, dupa un drum pe Defileul Jiului sau dinspre Deva, nu au alta posibilitate decit sa mearga in tufe, lucru constatat de cei ce locuiesc in apropierea statiei. „Ii vedem mereu de pe geam. Merg in spatele statiei, adica exact in fata blocului nostru si isi fac nevoile acolo. Este inuman si oamenii nu sint chiar atit de vinovati, pe cit sint cei care au construit statia. Eu stiu ca, atunci cind ridici o casa, mai intii construiesti WC-ul si apoi restul, dar acum vad ca nu mai e la moda“, a spus un barbat care locuieste in vecinatatea statiei.


Situatia nu le este straina nici autoritatilor locale, care spun ca acolo va fi construit un complex si ca va fi amplasat si un WC, insa investitia fiind privata, autoritatile nu pot interveni. „Stiu ca vor construi acolo si un fast-food si ca vor avea si o toaleta, pentru ca in proiect este prevazuta inca o cladire. Pina atunci insa, nu putem face nimic, cu atit mai mult cu cit acest serviciu este concesionat in municipiul Petrosani“, a declarat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


In Petrosani exista doar doua toalete ecologice, amplasate de firma careia i-a fost concesionat serviciul, in centrul orasului, in zona in care era amplasata statia pentru autobuzele Normandia, iar alt WC public mai este in cartierul Aeroport, la Piata Dacia.


Pina cind autoritatile vor lua masuri, in Valea Jiului oamenii vor continua sa-si faca necesitatile in tufe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS