22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicutii ecologisti, felicitati de Curtea Regala

Micutii ecologisti, felicitati de Curtea Regala

Micutii ecologisti din Valea Jiului au avut surpriza sa primeasca felicitari pentru implicarea lor in protectia mediului chiar din partea printului Albert de Monaco si a Maiestatii Sale regele Mihai.


Activitatea copiilor din cadrul Asociatiei de Ecologie „Petro Aqua“ Petrosani a ajuns sa fie recunoscuta si la nivel international, micutii ecologisti fiind felicitati de numeroase personalitati printre care se numara Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in România, printul Albert de Monaco sau regele Mihai.


Asociatia ecologica a copiilor „Petro Aqua“ a luat fiinta in anul 1999 si are ca obiectiv principal protectia mediului prin toate mijloacele. „Putem sa ne mindrim cu activitati si realizari deosebite, ca de exemplu: ecologizarea surselor de apa potabila, inclusiv lacurile alpine din zona masivului Paring, actiunile anuale de ecologizare a riului Mures, organizarea de expozitii pe teme ecologice atit in tara, cit si in strainatate. Munca noastra a fost rasplatita, in anul 2003, prin acordarea celei mai inalte distinctii, premiul I, de catre Ford Motor Company, decernat la Cotroceni de Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in România, pentru proiectul «Timpul apei, timpul nostru» pe teme de protectia apei“, a spus Razvan Tarta, elev in clasa a VIII-a la Scoala Generala nr. 6 Petrosani.


Pentru a sensibiliza opinia publica si a trage un semnal de alarma asupra poluarii mediului inconjurator, membrii asociatiei au editat o serie de carti postale, pe care, insotite de fotografii, le-au expediat organelor abilitate prin lege pentru rezolvarea unor probleme grave observate cu ocazia expeditiilor. Din pacate, desi au fost trimise zeci de carti postale, copiii nu am primit nici un raspuns din partea oficialilor. „Multumirea noastra a fost ca la vizitarea Parcului Dendrologic si a Castelului Regal de la Savirsin, retrocedat regelui Mihai, impresionat de frumusetea acestui parc, unul dintre colegii mei a scris citeva rinduri Maiestatii Sale, prin care si-a exprimat bucuria reinvierii acestui loc minunat. Am fost placut impresionati ca Maiestatea Sa ne-a raspuns si ne-a urat succes in munca noastra“, a povestit Razvan.


De asemenea, in anul 2004, cu ocazia incoronarii printului Albert de Monaco, fiind in expeditie pe Mures, micutii ecologisti din Petrosani au aflat ca este numit Printul Verde, fiind un mare iubitor si protector al naturii.


„Colegele mele, Raluca si Patricia, i-au trimis un desen si o scurta scrisoare prin care l-au felicitat pentru aceste preocupari. Am fost bucurosi ca si de aceasta data o persoana distinsa ne-a onorat cu un raspuns de multumire“, a mai spus Razvan. In urma acestei experiente de viata, micutii ecologisti sustin ca au ajuns la concluzia ca „unii oameni mari au timp de lucruri mari si de lucruri mici, dar oamenii mari de la noi nu au timp“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS