19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua sectii din Spitalul Municipal Motru vor fi modernizate

Doua sectii din Spitalul Municipal Motru vor fi modernizate

Criza din sistemul sanitar românesc si neglijenta Directiei Sanitare Judetene (DSJ) Gorj fata de unele institutii spitalicesti din teritoriu nu au ocolit nici Spitalul Municipal Motru. Saloanele si spatiile aditionale ar fi capatat un aspect deplorabil daca vechea conducere a unitatii sanitare nu ar fi pus accent pe intretinerea si pastrarea in conditii bune a incintei, prin micile reparatii facute la timp.


In 2004, inginerul Dorin Hanu, primarul municipiului Motru, si consiliul local au aprobat si repartizat prin bugetul local aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi, pentru modernizarea si repararea interioara a spitalului. Lucrarile au inceput in vara anului 2004, la etajele trei si patru ale cladirii. Amenajarile la Sectia de pediatrie, care cuprinde zece saloane cu grupuri sociale, oficiu si alte incaperi cu diferite destinatii sanitare, precum si 20 de saloane de la etajul trei, unde functioneaza Sectia de interne, vor fi finalizate pina la sfirsitul acestui an. „In 2006 vom avea grija ca din bugetul local sa fie repartizata o suma suficienta pentru reparatiile necesare“, a spus viceprimarul Tudor Dobrica.


Pentru 2006, sectiile de ginecologie si chirurgie au prioritate


Anul viitor se are in vedere accesarea unor fonduri externe pentru a se realiza intregul volum de lucrari necesare bunei functionari a institutiei. In 2006, lucrarile vor fi demarate la sectiile de ginecologie si chirurgie, aceste doua departamente avind nevoie urgent de amenajari si utilari moderne. Nici in anii urmatori nu vor exista fonduri pentru medicamente si pentru hrana bolnavilor. Numirea de catre PNL Gorj a dr. Sergiu Sabiescu in functia de director al Spitalului Municipal Motru da sperante ca fondurile de la Casa Judeteana de Sanatate (CJS) Gorj vor fi suficiente in 2006 pentru acoperirea cheltuielilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS