22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstruirea locuintelor ANL va demara in toamna

Construirea locuintelor ANL va demara in toamna

Agentia Nationala pentru Locuinte va demara construirea a 124 de locuinte ANL in Craiova, in acest an. Vestea a fost imediat raspindita de primarul Antonie Solomon, care a declarat ca a fost contactat in acest scop de conducerea agentiei de la Bucuresti.


In urma cu citeva saptamini, autoritatile locale au primit promisiunea deblocarii fondurilor, desi la inceputul anului reprezentantii ANL afirmau ca nu sint bani pentru ridicarea locuintelor.


„Chiar azi (luni – n.r.) am vorbit cu cei de la Bucuresti si mi-au confirmat ca in toamna incep lucrarile. E un lucru foarte bun, pentru ca putem in acest fel sa ii mai ajutam si noi pe oamenii care nu au unde sa stea. Cele 124 de locuinte vor fi construite in zona Potelu. Bineinteles ca nu vor fi gata in acest an, dar principal este sa inceapa. Noi, primaria, sintem cei care trebuie sa ne ocupam de asigurarea terenului si a tuturor utilitatilor. Acum nu stim cit ne costa si nici nu avem prea multi bani, insa cind vor finaliza ei lucrarile, punerea la dispozitie a utilitatilor va fi prioritatea noastra“, a precizat Antonie Solomon.


Cistigatorul licitatiei pentru construirea locuintelor, pentru anul 2005, va fi stabilit de ANL, Primaria Craiova neavind nici un cuvint de spus. Edilii spera insa ca SC IMPERA COM SRL, care s-a ocupat de proiect in acest an, sa nu obtina avizul favorabil. Motivul principal – intirzierile aparute in predarea locuintelor din 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS