29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul spre Herculane se va construi

Drumul spre Herculane se va construi

Dupa mai multe runde, in care lucrarile la drumul Cimpu lui Neag-Herculane au fost pe punctul de a demara sau de a nu mai primi finantarea necesara, in aceasta luna autoritatile locale din Valea Jiului sustin ca drumul se va construi. Mai mult, autoritatile din Uricani spun ca unele lucrari ar incepe din aceasta iarna, cind se va lucra la terasament. „Stim ca acest tronson de drum a fost mereu luat in discutie si, pina la urma, s-a convenit ca este un drum foarte important, care va da noi perspective atit orasului Uricani, cit si Vaii Jiului. Banii vor veni si reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara ne-au asigurat ca vom putea sa demaram din aceasta toamna lucrarile la terasament“, a spus Costel Stancu, viceprimarul orasului Uricani.


Daca lucrarile la noul drum vor incepe, pentru orasul Uricani acesta nu va insemna doar deschiderea spre o noua poarta in alt judet, ci chiar o perspectiva viabila pentru cei fara locuri de munca. Lucrarile la drum vor putea sa creeze aproximativ 200-300 de locuri de munca, pe linga faptul ca echipele vor fi coordonate de firma ce urmeaza sa preia proiectul. „Licitatia este internationala, iar in caietul de sarcini este specificat faptul ca firma ce va cistiga licitatia trebuie sa vina cu personal calificat si utilaje corespunzatoare. Totul va avea loc la Regiunea V Vest si pentru noi este cel mai important proiect, care va relansa economic intreaga zona“, a mai spus viceprimarul Costel Stancu.


Pentru prima data, construirea drumului Cimpu lui Neag-Herculane a fost luata in discutie pe vremea cind Traian Basescu era ministrul transporturilor, iar de atunci a fost amenajata doar o mica parte a acestuia, drumul fiind si acum forestier, impracticabil pe distante apreciabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS