29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii seropozitivi - uitati de autoritati

Copiii seropozitivi – uitati de autoritati

Reprezentantii Asociatiei AntiSIDA „Noua Speranta“ din Petrila incearca sa faca rost de bani cu care sa-si achite facturile restante, insa nimeni nu-i mai baga in seama. Ultima actiune de colectare de fonduri a fost si ea sortita esecului, la fel ca toate cele intreprinse in aceasta vara, singurul ajutor venind din partea copiilor din alte scoli. Banii sint foarte putini, dar cei de la asociatie inca mai cred in promisiuni. „Nu am reusit sa facem rost de bani, in urma actiunii din aceasta saptamina, chiar daca lucrarile copiilor au fost deosebite. Oamenii nu vin sa ne viziteze. Noi avem restante la plata facturilor, iar copiii nu au mers nicaieri in vara care a trecut si nici la iarna nu cred ca vor avea cum sa mearga, pentru ca am strins doar trei milioane de lei“, a spus Dorina Ignat, presedinta asociatiei.


La centrul de zi din Petrila sint inscrisi 97 de copii seropozitivi din toata Valea Jiului, iar zece dintre ei sint nevoiti, din cauza bolii, sa urmeze cursurile la sediul asociatiei. Toata vacanta de vara si-au petrecut-o la centrul de zi, unde au creat diferite obiecte pe care le-au expus la mai multe tirguri, in speranta ca vor aduna bani sa plece la mare. Nu au reusit, iar acum incearca din nou sa faca rost de bani pentru ca macar zece dintre ei sa mearga intr-o excursie la munte. „Ca sa plecam la munte cu zece dintre ei am avea nevoie de aproximativ 6,5 milioane de lei, pentru trei zile“, a mai spus Dorina Ignat.


Ultima expozitie cu vinzare a avut loc in aceasta saptamina, copiii fiind sustinuti de elevii de la Liceul „Constantin Brâncusi“, de cei de la Scoala Generala nr. 6, de micutii din doua gradinite din oras si de reprezentantii sindicatului minier de la Lonea si ai Oficiului Prefectural din Petrosani. Membrii asociatiei au impartit 50 de invitatii si autoritatilor locale, dar nici un reprezentant al acestora nu a participat la eveniment.


Anul trecut, alaturi de copiii seropozitivi din Petrila au fost minerii de la mina Lonea, care au intrat in sut fara sa manince, dupa ce si-au donat portiile de mincare micutilor care se aflau in excursie la o cabana din imprejurimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS