16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarul Iordache vrea un producator de masini chinezesti in Craiova

Viceprimarul Iordache vrea un producator de masini chinezesti in Craiova

Delegatia craioveana a participat la sedinte de reflexoterapie


Viceprimarul Sorin Iordache a organizat ieri o conferinta de presa, pentru a oferi informatii in legatura cu vizita sa in orasul Shiyan, provincia Hubei. In perioada 16-24 mai, o delegatie formata din 11 persoane s-a deplasat in China. Sorin Iordache a precizat ca unul dintre obiectivele economice vizitate a fost intreprinderea de autoturisme si autocamioane Dong Feng, cu care s-a stabilit incheierea unor contracte. „Un microbuz chinezesc costa aproximativ 4.000 de dolari. Pretul este mai mic decit pe piata noastra, chiar daca adaugam la aceasta suma taxele vamale, TVA si cheltuieli de transport. In aceasta situatie, ne-am gindit sa facem un parteneriat. Singurul obstacol a fost faptul ca in prezent ei nu produc decit masini EURO 2. Autoritatile chineze ne-au informat ca la anul va fi demarata productia de autovehicule care sa respecte normele de poluare EURO 3 si 4. De aceea, ne gindim sa deschidem o fabrica si la Craiova, pentru a le oferi românilor acest tip de autoturism“, a precizat Iordache.


Delegatia româna a avut in vedere si o colaborare cu societati care activeaza in domeniul medicinei traditionale chinezesti. Sorin Iordache a participat si la o sedinta de reflexoterapie. „Dupa o zi de lucru, am avut parte de o sedinta de reflexoterapie, care m-a pus pe picioare. A fost relaxanta. Din acest motiv, ne-am gindit sa aducem si la noi aceste practici. Vom face schimb de specialisti, de proba, timp de o luna, dupa care vom stabili daca vom continua colaborarea sau nu. Pretul unei astfel de sedinte este de doi, trei dolari. Initial, ne-am gindit la un parteneriat de lunga durata, insa era prea costisitor, deoarece cei care urma sa vina la Craiova doreau, printre altele, un salariu de cel putin 1.000 de dolari si doua concedii pe an. Schimb de specialisti am stabilit si intre Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova si Universitatea de Medicina din Shiyan, intre Spitalul Municipal Tai He si Spitalul de Urgenta Craiova“, a continuat viceprimarul.


Iordache a luat lectii de karate


Delegatia care a vizitat China, din care au facut parte si Nicoleta Miulescu, secretarul Primariei Craiova, Nicolae Pascu, directorul Directiei economice din primarie, Sever Bordu, director la Directia de urbanism, a avut prilejul de a vizita Marele Zid Chinezesc in localitatea Badaling, dar si templele taoiste de pe muntele Wudang.


„In cele doua saptamini petrecute in orasul Shiyan, am luat parte si la citeva demonstratii de karate. Spre surprinderea mea, am intilnit maestri care aveau virste cuprinse intre sase si 80 de ani. Citeva persoane din Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“ vor participa in a doua decada a lunii septembrie la Festivalul International de Promovare a muntelui Wudang, iar intre 23 si 27 octombrie vom organiza la Craiova expozitii de arta fotografica a artistilor din Shiyan, cu prilejul Zilelor municipiului Craiova. De asemenea, un grup de tineri chinezi va participa la cursurile de vara „Constantin Brâncusi“ din 2006, unde vor studia limba, cultura si civilizatia româneasca. Cel mai mult am admirat in China faptul ca oamenii sint foarte muncitori si, desi e o tara comunista, aproximativ 60% din PIB este asigurat de capitalul privat“, a declarat viceprimarul.


In ceea ce priveste parteneriatele economice, a fost incheiat un acord prin care se va sprijini organizarea unei misiuni economice la Shiyan, prin intermediul Camerei de Comert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU