22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii proprietari primesc pamint doar pe hirtie!

Unii proprietari primesc pamint doar pe hirtie!

Valentina Bacaran din orasul Segarcea incearca de citiva ani sa intre in posesia pamintului mostenit de la tatal sau, dar nu reuseste, pentru ca functionarii Primariei Segarcea se misca incet. In anul 2002, aceasta a primit titlul de proprietate cuvenit tatalui sau, pentru o suprafata de teren de 10,68 ha, ca urmare a aplicarii Legii nr. 1/2000. La data la care a primit titlul de proprietate, nu avea de unde sa stie ca pamintul pe care-l mostenea nu se gasea in tarlalele si parcelele inscrise in actul de proprietate care fusese completat „pe calculator“, cum spune primarul Nicolae Popa. Abia cind a vrut sa intre efectiv in posesia suprafetei de teren mostenite, a descoperit ca una scrie pe hirtie si alta este pe teren.


Suprafata pe care trebuia sa o dobindeasca Valentina Bacaran se afla, conform declaratiilor functionarilor Primariei Segarcea, la Societatea Agricola „Vatra“, condusa de inginerul Traian Genoiu, care trebuia sa o puna in posesia efectiva. Seful asociatiei a refuzat sa-i dea cele 8,75 ha teren pretinse a se afla in perimetrul pe care-l muncea asociatia sa, pe motiv ca nu detine suprafata in plus, fapt pentru care punerea in posesie trebuia facuta de comisia primariei. Dupa ce a fost plimbata de mai multe ori de la primarie la societatea agricola, Valentina Bacaran s-a adresat prefecturii si altor institutii, reclamind faptul ca detine un titlu de proprietate care nu are nici o corespondenta reala in teren. Dupa o lunga corespondenta intre titulara terenului si institutiile statului, s-a ajuns la concluzia ca titlul emis in anul 2002 trebuie anulat macar partial, pentru ca din cele 8,75 ha teren cite se spunea ca sint la Asociatia „Vatra“, in realitate erau putin peste patru hectare. Si petenta si Comisia oraseneasca au cerut instantei de judecata anularea partiala a titlului de proprietate emis in anul 2002.


Instanta le-a dat cistig de cauza partilor si a dispus emiterea unui titlu de proprietate care sa aiba obligatoriu inclus 4,07 ha in tarlaua 168, parcela 51, iar diferenta pina la 8,75 ha sa-i fie data mostenitoarei pe un amplasament liber de sarcini. „M-am dus de mai multe ori la Primaria Segarcea si, dupa ce ca ei au gresit primul titlu, acum nu stiu ce sa mai faca sa scape de mine. Nici pina acum nu mi-au dat alt act si nici nu m-au chemat sa-mi masoare terenul care va fi trecut in titlu. De la inginerul Genoiu, de la Asociatia „Vatra“, am inteles ca nu munceste teren in plus. Dar la primarie mi se spune ca el munceste in plus circa 11 ha, iar eu nu stiu ce sa mai fac!“, a spus Valentina Bacaran. Primarul Nicolae Popa are alta varianta asupra evenimentelor. „Situatia doamnei Bacaran s-a discutat si se va rezolva. Noul titlu de proprietate este la completat si o asteptam pe doamna sa vina la primarie pentru a discuta solutia pe care am gasit-o. Cit despre lipsa de folosinta a terenului, cineva va trebui sa plateasca, dar in timp vom vedea cine“, a spus primarul, dispus sa rezolve o situatie incurcata de angajatii sai. Rezolvarea cazului de la Segarcea are toate sansele sa se materializeze, deoarece si pentru functionari sint valabile prevederile art. 109 din Legea nr. 400/2002, care prevede sanctiuni drastice…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS