16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbulanta a ramas fara medicamente uzuale

Ambulanta a ramas fara medicamente uzuale

Serviciul de Ambulanta Dolj nu poate asigura medicamentele necesare decit pentru cazurile de maxima urgenta.


Pentru interventiile obisnuite, medicamentele – in general din gama celor uzuale – lipsesc cu desavirsire. Potrivit conducerii acestei institutii, pe lista raritatilor se afla Papaverina, Vitamina B6, No spa si Scobutilul, medicamente care in mod normal sint achizitionate de unitatile sanitare prin licitatie electronica.


Serviciul de Ambulanta Dolj se confrunta din acest punct de vedere cu o situatie cel putin bizara. Unitatea nu-si poate desfasura activitatea fara medicamente. Pe de alta parte, nici nu poate achizitiona medicamente cum ar fi normal, adica prin licitatie electronica, pentru ca nu are farmacie proprie, respectiv farmacist, obtinind in schimb medicamentele necesare prin cerere de oferta si prin donatii.


Conducerea Serviciului de Ambulanta sustine insa ca aceasta situatie de compromis (a carei legalitate ramine discutabila) va lua sfirsit de luna viitoare, cind vor fi indeplinite conditiile pentru ca unitatea sa intre pe licitatii electronice. „Ne-am amenajat deja o farmacie proprie, urmind ca in luna februarie sa angajam si un farmacist, dupa care vom putea sa ne aprovizionam cu medicamente prin licitatie electronica“, a precizat dr. Cristian Gingioveanu, directorul Serviciului de Ambulanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS