16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte stiri

Un tinar a cazut de la etajul trei, iar o batrina a vrut sa se sinucida

Doua evenimente deosebite le-au dat bataie de cap, in ziua de Craciun, cadrelor medicale din Spitalul Judetean Tirgu Jiu. In primul a fost implicat Constantin Birzava, de 28 de ani, care, in ziua de Craciun, a cazut de la etajul trei al unui bloc din Cartierul Lotrului. Neatent in momentul in care s-a apropiat de marginea balconului de la apartament, tinarul a alunecat si, in citeva zecimi de secunda a ajuns pe asfaltul din fata blocului. Locatarii, care au asistat uluiti la cele petrecute, au chemat de urgenta ambulanta. Constantin Birzava a suferit o fractura de femur si a fost internat la Sectia reanimare. Ulterior, tinarul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova. Tot de Craciun, o batrina, de 77 de ani, din Tirgu Jiu, a fost adusa in stare grava la Urgenta. Femeia a inghitit un tub intreg de pastile, incercind sa se sinucida. Cadrele medicale au precizat ca batrina suferise o depresie puternica si a vrut sa isi puna capat zilelor. Femeia este internata la Spitalul din Tirgu Jiu, unde primeste ingrijiri.

A luat foc de la hirtiile pe care le aprinsese sa se incalzeasca

Un boschetar s-a ales cu arsuri grave dupa ce canalul in care se adapostea a fost cuprins de flacari. Miercuri seara, in jurul orei 21.00, in caminul de vizitare a conductelor de agent termic situat in spatele Punctului Termic nr. 4 din cartierul craiovean George Enescu a izbucnit un incendiu. Un boschetar – a carui identitate nu a fost inca stabilita – care se adapostea acolo daduse foc la mai multe hirtii, dar a adormit si a fost chiar el cuprins de flacari. Sesizati de cetatenii din zona, pompierii craioveni au intervenit pentru a stinge focul. „Locatarul“ s-a ales insa cu rani deosebit de grave, arsuri de gradele III si IV pe circa 40% din suprafata corpului, fiind transportat si internat la Spitalul de Urgenta din Craiova. Cadrele medicale sint rezervate cu privire la sansele lui de supravietuire. Politia incearca sa identifice persoana care a cazut victima propriei sale imprudente – un barbat de circa 55-60 de ani.

Alcoolul a facut ravagii printre gorjeni

Serviciul de Ambulanta Gorj a fost foarte solicitat in ziua si in noaptea de Craciun. Ambulanta a intervenit in peste o suta de cazuri, cele mai multe fiind cauzate de consumul excesiv de alcool. Unii gorjeni au baut pina au intrat in coma alcoolica. Salvarea i-a ridicat pe cheflii atit din propriile locuinte, cit si de pe strazi sau din diverse localuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS