16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj si Primaria Craiova si-au impartit asistatii social de la caminul de batrini

CJ Dolj si Primaria Craiova si-au impartit asistatii social de la caminul de batrini

De la 1 ianuarie 2005, judetul va cheltui anual circa 20 de miliarde de lei pentru asistenta acordata celor 144 de persoane cu handicap internate aici, in timp ce primaria va suporta 30 de miliarde pentru cei 368 de batrini

Consiliul Judetean (CJ) Dolj si Primaria Craiova s-au inteles recent asupra modului in care vor finanta, incepind de la 1 ianuarie 2005, activitatea de la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Craiova (cunoscut drept „caminul de batrini“). Potrivit legii, cheltuielile legate de persoanele cu handicap trebuie sa fie suportate de autoritatea judeteana. Problema la acest centru era insa ca o mare parte dintre cele 512 persoane internate aici nu aveau handicap, fiind batrini asistati social, de care se ocupa primaria craioveana. In consecinta, autoritatea locala si cea judeteana au discutat despre modul in care, de la anul, trebuie sa-si imparta asistatii. CJ Dolj va avea in grija doar cele 144 de persoane cu handicap internate in centru. „Conform legii, doar pe acestia trebuie sa-i preluam noi, restul urmind sa fie asistati de Consiliul Local Craiova. Persoanele cu handicap, ale caror cheltuieli le va prelua in totalitate CJ Dolj, vor ramine in aceeasi cladire, insa le vom comasa intr-o aripa separata, urmind sa decontam catre primaria craioveana costul utilitatilor aferente, deoarece nu exista racorduri separate“, a declarat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj.

Acesta a mai spus ca in aceste conditii costul utilitatilor pe cap de asistat va fi stabilit in sistem pausal. Potrivit estimarilor, cheltuielile cu cele 144 de persoane cu handicap si a celor 111 persoane care se ocupa cu ingrijirea lor vor costa bugetul doljean circa 20 de miliarde de lei.

Solomon vrea sa recupereze o parte din cheltuieli

De cealalta parte, primarul Antonie Solomon a declarat ca anul urmator bugetul Craiovei va suporta cheltuieli de aproximativ 30 de miliarde de lei pentru intretinerea celor 368 de batrini internati aici, ca si cheltuielile cu personalul aferent. Totusi, primarul s-a aratat nemultumit de faptul ca din bugetul orasului se vor cheltui bani si pentru persoanele din judet si ca va incerca sa recupereze cumva o parte din acesti bani. „Nu poti sa-i dai pe batrini afara, in plina iarna. De la primavara insa, o sa cer consiliilor locale din judet care au batrini internati aici sa contribuie la o parte din cheltuieli. Doar 188 de batrini dintre cei internati in centru au buletin de Craiova, restul sint din judet“, a declarat Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS