15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBeneficiarii locuintelor ANL nu isi vor petrece Sarbatorile in casa noua

Beneficiarii locuintelor ANL nu isi vor petrece Sarbatorile in casa noua

Listele de prioritati cu craiovenii care au solicitat o locuinta ANL au fost, in sfirsit, publicate. Dupa ce mai bine de cinci luni autoritatile municipale au „taraganat“ rezolvarea problemei, saptamina aceasta ele au fost afisate la sediul Fondului Locativ. Din cele 957 de persoane prezente pe liste, doar 154 vor primi o casa de la stat. Punctajul maxim a fost de 27, in timp ce ultimul craiovean de pe liste a avut doar zece puncte. Vestea ca nu se afla printre norocosi i-a deranjat pe citiva solicitanti, care au precizat ca anul viitor vor face contestatii din timp, pentru a nu mai ajunge in aceasta situatie.

„Astept de trei ani sa imi dea si mie cei de la primarie o casa! Stau cu chirie pe unde apuc si sper sa prind la anul o pozitie mai buna. Acum am fost mai jos de locul 130, dar am depus cerere pentru apartament si m-au lasat cu ochii in soare. Cum acestea sint doar 28, bineinteles ca nu am apucat. In 2005, pentru a fi mai sigur, voi cere o garsoniera“, a declarat un craiovean.

Chiar daca, oficial, publicul nu ar fi trebuit sa cunoasca nici o informatie privind pozitia pe care o detine pe liste, inainte de publicare, craiovenii i-au asaltat cu contestatii pe functionarii publici. Majoritatea nu erau de acord cu sistemul criteriilor de ierarhizare, sutinind ca acestea au fost stabilite in functie de „interese“. „Eu cred ca tot aia care au bani se vor muta in apartamente. Unele dintre criteriile pentru repartizare sint niste aberatii. Dupa gindirea lor, un om sanatos nu are dreptul la un acoperis deasupra capului. Nu cunosc motivul pentru care, la studii, m-au punctat doar pe mine nu si pe sotia mea, ca doar si ea a terminat o facultate“, a spus un solicitant.

Conform normelor consiliului local, cel mai mare punctaj, adica opt puncte, este obtinut in cazul in care solicitantul a fost „evacuat pe baza unei hotariri definitive si irevocabile din locuinta, in virtutea unor prevederi contractuale sau legale care nu tin de vointa sau de comportamentul acestuia sau notificati pentru refuzul reinnoirii contractului de inchiriere“. La polul opus, sint considerate fara valoare starea de sanatate normala, vechimea cererii solicitantului mai mica de un an sau lipsa de studii. Tinerii proveniti din institutii de ocrotire sociala si solicitantii care adopta copii din casele de ocrotire sociala beneficiaza de sase puncte.

Un rol important pentru obtinerea unui punctaj cit mai mare il are si valoarea remuneratiei angajatului. Daca este mai mare decit salariul mediu brut pe tara, solicitantul va primi doar un punct, iar daca este sub sau egal cu cel minim pe economie, solicitantul primeste trei puncte.

„Cele 28 de apartamente si 126 de garsoniere vor fi inaugurate de noii chiriasi in etape. 77 de familii se vor muta pe 10 ianuarie 2005, iar restul in luna martie“, a precizat primarul Antonie Solomon. Pina atunci, beneficiarii urmeaza sa primeasca repartitia si sa le fie incheiate contractele de inchiriere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS