20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Regiei de Apa Craiova si-a dat demisia

Directorul Regiei de Apa Craiova si-a dat demisia

Leonida Nicolaescu si-a inaintat la inceputul acestei saptamini demisia din functia de director general al Regiei de Apa Craiova. Motivul este, se pare, nemultumirea conducerii primariei craiovene de modul in care Nicolaescu s-a ocupat in ultimele luni de incasarea debitelor restante de la populatie.

„Am avut o discutie cu domnul Nicolaescu in urma cu doua saptamini. Am pe masa cererea lui de demisie din functia de director general al Regiei de Apa, pe care am aprobat-o. Am facut o analiza privind situatia financiara a regiei si am considerat ca este mai bine sa facem asa. Sint restante foarte mari neincasate“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu, cel care are in subordine Regia de Apa. Dupa ultimele raportari, contabilizate la 10 decembrie 2004, regia avea de incasat debite mai vechi de 30 de zile, in valoare totala de 73,67 miliarde de lei, din care sectorul particular – 9,4 miliarde, asociatiile de proprietari – 54,77 miliarde, iar agentii economici – 9,5 miliarde de lei. Tot la data mentionata, datoriile totale ale regiei catre furnizori se ridicau la peste 80 de miliarde de lei.

Asociatiile de proprietari au datorii mai mari decit agentii economici

In ceea ce priveste marii debitori, pe primul loc se afla SC AQUATERM Filiasi, cu restante de 2,9 miliarde de lei, urmata de Statiunea de Cercetare Simnic – 995 de milioane de lei -, si Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova – 738 de milioane de lei. Asociatiile de proprietari „fruntase“ in topul datornicilor au creante mai mari decit agentii economici. Pe primul loc se afla Asociatia nr.14 1 Mai – cu patru miliarde de lei, urmata de Asociatia nr. 9 Craiovita Noua (trei miliarde) si Asociatia nr. 24 Craiovita Noua (aproape 2,5 miliarde de lei), restul avind datorii sub doua miliarde de lei. Gheorghe Nedelescu a declarat ca directorul general Leonida Nicolaescu va fi incadrat pe alta functie in cadrul regiei, deoarece mai are un an de munca pina la pensionare.Cit despre noul director, viceprimarul a tinut sa pastreze secret numele celui vizat, spunind ca este vorba tot despre cineva din cadrul regiei si ca „in nici un caz“ numirea acestuia nu va fi facuta pe criterii politice. Printre criteriile de performanta pe care acesta ar urma sa le indeplineasca din momentul in care va fi numit in functie se numara si recuperarea datoriilor de la debitori. Leonida Nicolaescu nu a fost de gasit ieri, pentru a-si spune punctul de vedere referitor la motivele pentru care si-a inaintat demisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS