16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLicitatie caritabila pentru Aurora Ghiorghievici

Licitatie caritabila pentru Aurora Ghiorghievici

Mos Nicolae a fost generos cu Aurora Ghiorghievici, tinara de 17 ani care sufera de leucemie. Aurora este din Rovinari si are nevoie urgent de un transplant de maduva osoasa, pentru a scapa de boala care ii „macina“ treptat viata. O interventie pe maduva spinarii se poate realiza doar in strainatate, iar costurile operatiei depasesc 100.000 de dolari. Pentru a o ajuta pe Aurora, un grup de ziaristi gorjeni a initiat o serie de actiuni de colectare de fonduri. O astfel de actiune s-a desfasurat vineri, la un club din Tirgu Jiu, unde a avut loc o licitatie la care au participat politicieni si oameni de afaceri. Suma colectata din vinzarea mai multor obiecte si a biletelor de intrare a fost de aproape 300.000.000 de lei.

Cu toate ca la evenimentul organizat pentru stringerea de fonduri nu au venit toti cei care fusesera invitati, generozitatea celor prezenti a fost peste asteptarile organizatorilor.

Seara a debutat cu un spectacol de prezentare de moda, dupa care a urmat licitatia obiectelor donate de Clubul elevilor din Tirgu Jiu, de biserica, de artisti plastici, precum si de persoane private care au dorit sa isi pastreze anonimatul. Cu milioane bune au fost cumparate obiecte de artizanat, icoane, obiecte de cult, un covor oltenesc, un fular al echipei AS ROMA, precum si alte articole sportive ale echipelor Pandurii Tirgu Jiu si Dinamo Bucuresti, dar si obiecte de arta din sticla. Printre obiectele licitate, au fost chiar si produse cosmetice si unelte agricole.

Filmuletul care cuprindea o farima din viata Aurorei, prezentat in deschiderea licitatiei, se pare ca a avut efectul scontat si a sensibilizat inimile celor veniti sa o ajute. Acestia nu s-au mai uitat la bani, chiar daca obiectele scoase la licitatie au avut in anumite cazuri o valoare simbolica sau mult mai mica decit cea cu care au fost cumparate. Nu a fost deloc simbolic gestul politicienilor si oamenilor de afaceri, care, de aceasta data, au demonstrat ca pot fi mult mai generosi decit in domeniile in care isi desfasoara activitatea.

La final, suma strinsa din licitatie si din vinzarea biletelor de intrare, care au costat fiecare un milion de lei, s-a apropiat de 300.000.000 de lei. Banii au fost depusi in contul deschis pentru salvarea Aurorei.

Clubul Pandurii, bine cotat la licitatie

Antrenorul echipei Pandurii Tirgu Jiu, Emil Sandoi, a platit 11.000.000 de lei pentru tricoul echipei sale, de zece ori mai mult decit pretul de pornire. Mult mai scump a fost alt tricou al echipei Pandurii, cu autografele tuturor componentilor lotului, care s-a vindut cu 12.000.000 de lei, fiind cumparat de un politician.

Cei mai multi bani au fost dati pe o minge cu autografele jucatorilor de la Pandurii, care a fost achizitionata de un om de afaceri, cu suma record de 18.000.000 de lei. Cu 15.000.000 de lei a fost vinduta mingea cu autografele fotbalistilor de la Dinamo, donata de arbitrul Petrisor Gurica. Prezentatorii licitatiei au declarat ca numai o minge cu autografele jucatorilor echipei Universitatea Craiova ar fi putut dobori recordul stabilit la suma de 18.000.000 de lei. Fularul in culorile echipei AS Roma a fost cumparat cu 10.000.000 de lei. Actiunile care urmaresc stringerea de fonduri pentru salvarea Aurorei vor continua.

Pe 7 decembrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Tirgu Jiu va fi organizat un meci intre fostele glorii ale Craiovei Maxima si o selectionata nationala a anilor ’70. Pretul biletului este de 50.000 lei. Joi, de la ora 17,00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Tirgu Jiu, Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului“ va sustine un spectacol, incasarile urmind sa fie donate Aurorei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS