14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeclaraţiile de avere ale angajaţilor, puse la dispoziţia cetăţenilor

Declaraţiile de avere ale angajaţilor, puse la dispoziţia cetăţenilor

Direcţia pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială (DDFSS) Dolj a lansat ieri site-ul oficial al instituţiei. Paginile acestuia pot fi accesate pe adresa www.ddfssdolj.ro. DDFSS Dolj este printre puţinele direcţii din ţară care beneficiază de un astfel de site. „Dintre cele 41 de direcţii existente la nivel naţional, Doljul este al cincilea judeţ in care s-a lansat un site pus la dispoziţia celor interesaţi de activităţile instituţiei, dar şi de drepturile sociale şi serviciile prestate in beneficiul cetăţenilor. Meritul deplin al realizării site-ului este pe deplin al informaticienilor instituţiei noastre“, a declarat Virgil Dragomirescu, directorul executiv al DDFSS Dolj.

La conferinţa de presă organizată cu prilejul oficializării site-ului a fost dezbătut şi „Programul de măsuri pentru combaterea birocraţiei in activitatea de relaţii cu publicul“, conform HG nr.1723/2004. Au fost puse in discuţie obligaţiile privind standardul etic al funcţionarilor in relaţia cu publicul. Conducerea DDFSS DOLJ speră ca o parte din cererile şi solicitările cetăţenilor să le parvină şi in sistemul on line. Orice sugestie, reclamaţie sau chiar prezentarea unui caz social care are nevoie de soluţionare urgentă, cazuri de violenţă domestică pot fi transmise direct pe site-ul DDFSS Dolj. „Pe viitor, am dori să realizăm chiar videoconferinţe direct cu Ministerul Muncii, iar incepind cu 1 ianuarie Comisia de Asistenţă Socială va primi acreditare şi va trece in subordinea instituţiei noastre. Tot la inceputul anului viitor, Direcţiile pentru Dialog, Familie şi Solidaritate Socială işi vor schimba titulatura. Pe 2 decembrie, la parterul clădirii DDFSS Dolj se va deschide biroul pentru relaţii cu publicul“, a precizat directorul executiv.

Angajaţii DDFSS Dolj sint foarte săraci

Paginile site-ului cuprind un istoric al instituţiei, o hartă privind amplasarea locaţiei, dar şi pagină pentru apeluri de urgenţă, declaraţii de avere ale angajaţilor, sugestii-sesizări-reclamaţii. In ceea ce priveşte locaţia, informaticienii care s-au ocupat cu realizarea site-ului au prezentat modernizările clădirii, arătind sălile de conferinţe, chiar şi holurile din incinta instituţiei.

Pe pagina declaraţiilor de avere ale angajaţilor, orice vizitator poate afla, de exemplu, că directorul executiv al instituţiei este sărac lipit. Declaraţia de avere a lui Virgil Dragomirescu cuprinde spaţii libere in dreptul rubricilor despre terenuri, bani din conturi din ţară, şi din străinătate. Nu are nici măcar o casă sau un apartament. Singura „avere“ a acestuia este insă un autoturism Dacia, vechi de 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS