14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDDFSS a primit 2.400 de solicitari gresite

DDFSS a primit 2.400 de solicitari gresite

Sute de persoane au stat miercuri in fata sediului Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj pentru a-si modifica cererile si declaratiile pentru primirea subventiilor de caldura. Angajatii DDFSS au fost nevoiti sa trimita peste 3.000 de notificari persoanelor care au omis sa completeze anumite date personale in declaratiile de venit sau care au gresit la completarea acestora. Reprezentantii DDFSS DOLJ au lansat prin intermediul mass-media un apel de urgenta catre toti beneficiarii care nu si-au completat corect declaratiile. Speriate ca vor pierde ajutorul dat de stat pentru incalzire, zeci de persoane s-au grabit sa completeze alte declaratii si sa le trimita la DDFSS.

Oamenii sint revoltati de „pomana electorala“ primita

Angajatii DDFSS Dolj se confrunta cu un nou val de cereri completate necorespunzator.

„Am trimis 3.000 de notificari persoanelor care completasera actele gresit. Am avut insa o surpriza de proportii: doar 600 de declaratii au fost completate corect. Pentru 2.400 de beneficiari am refacut notificarile, iar de data aceasta

i-am invitat la sediul nostru. Se pare ca aceste cereri si declaratii au ridicat mari probleme la completare. Acum sint nevoiti sa stea la rind mai multe ore pentru a-si reface notificarile sub indrumarea angajatilor nostri“, a declarat Gabriel Badea, consilier relatii publice in cadrul DDFSS Dolj.

La rindul lor, oamenii s-au aratat revoltati de situatia creata. Nemultumiti ca au fost nevoiti sa stea ore intregi in gerul de afara pina sa ajunga la ghiseul unde se depun actele, ei s-au saturat deja de „ajutorul“ oferit de stat.

„Ne-au dat subventia asta acum, inainte de alegeri, dar nu este normal sa ne poarte atita pe drumuri. Sintem oameni in virsta, unii dintre noi fara pregatire. Ar trebui ca acele declaratii sa fie facute pe intelesul tuturor. Sau puteau sa ne trimita cite un model, sa stim cum sa le completam. Au pierdut mai multi bani, cu cei care au gresit de citeva ori cererile pentru subventie. In plus, pentru citeva sute de mii ne poarta pe drumuri zile intregi. Asta a fost pomana electorala, dar cu atita birocratie,

m-am saturat!“, a declarat revoltat Ion Manea, unul dintre beneficiarii de subventii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS