16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolicitari de returnari de TVA de 125 de miliarde de lei, retrase

Solicitari de returnari de TVA de 125 de miliarde de lei, retrase

Directia Finantelor Publice Dolj detine recordul interjudetean in ceea ce priveste numarul si valoarea mare a returnarilor de TVA catre firme care ori nu exista, ori nu au efectuat actele de comert generatoare de TVA deductibil. Recentele arestari din lumea mafiota, obisnuita sa faca averi de la bugetul statului cu complicitatea unor functionari din Directia Finantelor Publice Dolj, s-au lasat pentru institutia financiara cu ridicari de dosare fiscale si cu o lunga si stresanta asteptare a urmatoarelor arestari.

Dupa „ridicarea“ lui Boerica, desi intrase oarecum intr-un con de umbra, aceiasi procurori de la Sectia de combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au retinut pe alt presupus infractor, Alexandru Pop, abonat si el al returnarilor ilegale de TVA de la DGFP Dolj.

Proaspatul arestat, precum si complicii lui, care erau cind arabi, cind italieni, au beneficiat in doar citeva luni de 67,6 miliarde lei de la bugetul statului, bani aprobati cu usurinta de functionari ai Finantelor Publice Dolj ca returnari de TVA. Doua dintre multele firme ale lui Pop, SC PERGUARDO EXIM SRL si SC CORSGUARDO SRL Craiova, care au fost infiintate in luna octombrie 2003, la o zi diferenta, si avind amindoua sediul intr-un apartament din cartierul craiovean 1 Mai, au incasat, cu concursul Finantelor doljene, in doar cinci luni de la infiintare, 38 de miliarde de lei de la bugetul statului.

Ar fi interesant de stiut daca inspectorii de la Serviciul control fiscal al DGFP Dolj desemnati sa verifice dosarul de rambursare TVA au vazut cu ochii lor liniile tehnologice de fabricare a faiantei si a produselor din faianta pe baza carora Pop a solicitat si a primit miliardele de lei de la buget. Situatia rambursarilor ilegale de TVA de la Finantele doljene dureaza de ani de zile si niciodata Ministerul Finatelor nu s-a intrebat de ce. Niciodata functionarii de la Dolj nu au fost deranjati de organele de ancheta pentru aprobarile de TVA pe care tot ei le deconspira ca fiind ilegale. Daca lucrurile stau asa, ne putem intreba cine sint functionarii corupti din cadrul Directiei Finantelor Publice Dolj care au decis intr-un caz sau altul rambursari ilegale de TVA?

125 de miliarde de lei economisite la bugetul de stat

Fiecare dosar de rambursare are apostila mai multor functionari publici platiti de la bugetul pe care se straduiesc sa-l toace, dar niciodata nimeni nu a fost sanctionat sau arestat! Functionarii care au aprobat astfel de rambursari de TVA nu se pot prevala de vidul de legislatie, deoarece pina in 2004 au avut la dispozitie OUG 70/1997, care prin art. 1 ii obliga sa verifice realitatea declaratiilor de returnare de TVA, declaratii facute de solicitant pe propria raspundere. Dupa 1 ianuarie 2004, a intrat in functiune noul Cod Fiscal, ale carui prevederi sint si mai drastice decit cele ale ordonantei amintite. Ca exista un adevarat sistem abonament al returnarilor de TVA de la Finantele doljene o dovedeste ultima masura adoptata de Ministerul Finantelor, prin recenta numire ca sef al controlului fiscal de la DGFP Dolj a intransigentului Ion Filipescu. In doar trei zile de la numirea sa, au fost retrase de la sediul Finantelor doljene solicitari de returnari de TVA in valoare de 125 de miliarde de lei. Practic, bugetul statului a facut o economie de 125 de miliarde de lei doar pentru ca Filipescu a fost numit sef peste inspectorii care aprobau returnarile de TVA. Daca noua numire de la Finantele dolejene pare de bun augur, nimeni nu spune nimic despre cine si de ce a aprobat returnarea ilegala de la buget a zecilor de miliarde de lei. Din surse oficiale se stie ca 60% din incasarile de la bugetul statului se intorc in buzunarele mafiotilor sub forma de returnare de TVA! Si asta in conditiile in care institutiile bugetare sint in colaps financiar!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS