21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

Bloc ANL, ramas fara geamuri

O explozie care s-a produs luni in apropierea blocului ANL din zona Lotrului, din Tirgu Jiu, a lasat mai multe apartamente ale imobilului fara geamuri. O societate din municipiu a incercat sa elimine cu ajutorul explozibililor fundatia statiei de betoane din apropierea blocului ANL, insa resturi de beton si pietre au ajuns pina la geamurile locuintelor. Trei apartamente, dar si parbrizul unui automobil au fost facute tandari. Firma care a demolat statia de betoane va achita pagubele, dupa cum au declarat surse din cadrul Politiei Municipiului Tirgu Jiu.

Orsovean inecat in Golful Cerna

Politistii orsoveni au fost sesizati simbata dimineata de J. Catalina, din municipiu, ca sotul sau, Gheorghe, de 55 ani, a plecat de acasa cu doua zile in urma, la o coliba situata in Lunca Coramnicului si nu s-a mai intors. In urma cercetarilor efectuate, barbatul a fost gasit duminica inecat in Golful Cerna. In urma necropsiei, s-a stabilit ca moartea acestuia a survenit ca urmare a asfixierii mecanice prin inec.

Mischie a facut plingere penala impotriva fostului sau partid

Nicolae Mischie, candidat independent pentru Camera Deputatilor, a depus la Biroul Electoral de Circumscriptie Gorj o plingere penala impotriva conducerii organizatiei judetene Gorj a PSD. Reclamatia a fost inaintata procurorilor pentru a fi verificata. Fostul baron de Gorj este nemultumit ca afisele sale electorale au fost rupte sau au fost lipite peste ele autocolante cu mesajul „Candidat PNA! A furat destul“. Mischie sustine ca autorii acestor fapte sint membrii PSD, unul dintre cei care a rupt afisele electorale fiind Ion Tudor, seful Protectiei Consumatorului Gorj. Acesta a respins acuzatiile aduse. Mischie il considera responsabil pe presedintele PSD, Florin Circiumaru, care, in calitatea sa de primar al municipiului Tirgu Jiu, are obligatia sa asigure spatiul pentru afisaj si paza panourilor.

Ponta si-a scris numele pe haina

Victor Ponta, candidat la Camera Deputatilor pe listele PSD Gorj, poarta in permanenta o haina albastra de fis pe care a fost scris numele sau. Faptul ca are o haina pe care este scris propriul nume nu l-a deranjat prea mult pe Victor Ponta, care merge in campanie prin sate si orase astfel imbracat. Liderul TSD a devenit insa tinta ironiilor colegilor de partid, care spun ca Victor Ponta si-a scris numele scris pe haina ca sa nu-l uite.

Fiecare scoala din Dolj va organiza concurs de titularizare

Ministerul Educatiei si Cercetarii a aprobat metodologia de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante din unitatile invatamintului preuniversitar din judetele-pilot, printre care este si Doljul. Scopul declarat al acestui „experiment“ este de a descentraliza procesul de incadrare a unitatilor de invatamint cu personal didactic, de a consolida autonomia institutionala a scolilor si de a creste raspunderea acestora fata de sarcinile unui invatamint performant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS