16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentantii REGIONAL MEDIA sint cercetati pentru fals, uz de fals si tentativa de inselaciune

Reprezentantii REGIONAL MEDIA sint cercetati pentru fals, uz de fals si tentativa de inselaciune

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a inceput cercetarea pentru infractiunile de fals, uz de fals si tentativa de inselaciune a reprezentantilor REGIONAL MEDIA, societate care a cistigat selectia de oferta pentru tiparirea buletinelor de vot in judetul Gorj. Dosarul are numarul 1.716/p/2004 si a fost inregistrat la Parchetul Judetean pe 22 noiembrie. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a declarat ca a primit de la Prefectura Gorj, in urma unei adrese oficiale, mai multe documente care se refera la organizarea selectiei de oferta. „La dosar exista toate actele, dispozitiile prefecturii, anunturile din ziare, contractul si dosarele cu ofertele trimise. Am inceput cercetarea reprezentantilor societatii REGIONAL MEDIA pentru fals, uz de fals si tentativa de inselaciune. Pe parcurs, in ancheta vor intra si reprezentantii prefecturii responsabili de organizarea selectiei de oferta, de contract si asa mai departe. Cineva trebuia sa verifice acele documente“, a declarat prim-procurorul Mota.

Comisia care a organizat selectia de oferta – sub lupa Parchetului

In ciuda faptului ca Parchetul Judetean verifica modul in care contractul pentru tiparirea buletinelor de vot a fost atribuit, conform datelor din oferta, unei firme radiate, prefectul de Gorj, Mugurel Surupaceanu, a declarat la sfirsitul saptaminii trecute urmatoarele: „Cercetarea penala? Nu cred ca este cazul“ .

Potrivit prefectului de Gorj, din comisia care s-a ocupat de atribuirea tiparirii buletinelor de vot firmei REGIONAL MEDIA au facut parte Sorin Arjoca, in calitate de presedinte, subprefectul Marius Vlaicu si Floarea Ionescu, sefa Compartimentului Contabilitate.

Contractul a fost semnat de subprefect pentru prefect, in acelasi act existind si o greseala de forma, in ceea ce priveste numarul de inregistrare al REGIONAL MEDIA la Registrul Comertului. Ieri, secretarul general al Prefecturii Gorj, Lelioara Deaconu, a transmis presei un comunicat in care a anuntat ca operatiunea de tiparire a buletinelor de vot pentru alegerile prezidentiale si parlamentare a fost finalizata. „Buletinele de vot vor ajunge in aceasta seara (ieri-seara – n.r.) la sediul Prefecturii Gorj, unde vor fi depozitate si pazite pina la distribuirea catre presedintii sectiilor de votare, pe 27.11.2004“, se mentioneaza in comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS