12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeatrul „Colibri“ asteapta bani de la primarie

Teatrul „Colibri“ asteapta bani de la primarie

Studiul de fezabilitate va costa 200 de milioane de lei

Primaria Craiova va organiza miine o licitatie pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru spatiul ocupat de Teatrul „Colibri“. In acest sens, a fost alocata suma de 200 de milioane de lei, care urmeaza sa fie utilizata de firma cistigatoare pentru a stabili valoarea investitiilor care vor fi realizate. Reprezentantii teatrului sustin ca ultima reparatie capitala a fost realizata in 1977. De atunci, cladirea a ajuns intr-un stadiu avansat de degradare. Deoarece, conform legii de conservare a patrimoniului public, aspectul exterior nu poate fi modificat, cel mai probabil, acesta va fi doar renovat. „Fondurile necesare vor fi alocate de Consiliul Local Craiova. Nu stim care este suma care urmeaza sa fie folosita, insa spatiile pe care noi le-am gestionat au fost bine intretinute“, a precizat un reprezentant al teatrului.

Si anul trecut, primaria a demarat o astfel de actiune, atunci fiind alocata suma de 100 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate. Lucrarile nu au putut fi initiate, deoarece nu s-a primit girul din partea oficiului juridic din cadrul primariei. Aceasta situatie a fost cauzata in principal de faptul ca imobilul era revendicat. Conducerea teatrului spera ca, o data cu finalizarea studiului, sa se realizeze cit mai rapid planul de refacere, iar cladirea sa nu fie transformata intr-o „polivalenta care nu se mai termina“.

Situatia este mult mai grava la etajul cladirii, unde locuiesc cu chirie citiva craioveni. Din cauza faptului ca starea acoperisului este deplorabila, la acel nivel, valoarea lucrarilor va fi probabil mai mare. Oamenii stau in camere apartinind Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova. Desi acestia au depus cereri pentru remedierea acoperisului, li s-a spus ca nu sint bani pentru reparatii.

Teatrul a fost dotat cu un minibuz

In timp ce Teatrul „Colibri“ se confrunta cu probleme, numarul copiilor care ii trec zilnic pragul este din ce in ce mai mare. Iarna este insa anotimpul cu cel mai mare flux de spectatori. De curind, in urma cererilor depuse, teatrul a fost dotat cu un minibuz cu remorca, al carui pret este de 1,6 miliarde de lei. Acesta va permite, in premiera, desfasurarea pieselor si in incinta scolilor sau a gradinitelor. „In toata tara, autoritatile locale acorda un interes sporit acestui gen de teatru. De exemplu, in Brasov, Teatrul de papusi „Arlechino“ a fost renovat complet, iar la Bucuresti, una dintre cele doua cladiri ale Teatrului „Tandarica“ a fost predata la cheie, iar cea din Piata Lahovari va fi foarte repede renovata. Asteptam si noi cu nerabdare sa beneficiem de conditii mai bune de lucru“, a incheiat un reprezentant al Teatrului „Colibri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS