10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii asteapta evaluarea dosarelor

Pensionarii asteapta evaluarea dosarelor

Evaluarea dosarelor de pensie intocmite in baza HG nr. 3/1997 si care erau in plata la 1 octombrie 2004 continua, conform Legii nr. 19/2000. Pensionarii aflati in plata la aceasta data si care au mai realizat alte venituri cu caracter permanent, care nu se regasesc in dosarele de pensii, vor fi chemati la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj pentru a depune actele necesare in vederea emiterii stagiului de cotizare si eventual a pensiei care li se cuvine.

Evaluarea va fi efectuata fara sa fie necesara deplasarea beneficiarilor la Casa de Pensii, utilizindu-se datele existente in fiecare dosar, incepind cu cele mai vechi pensii aflate in plata, in ordinea anului inscrierii. Dupa efectuarea evaluarii individuale a dosarului de pensie, Casa de Pensii va trimite fiecarui pensionar, prin posta, un buletin de calcul care va cuprinde punctajul mediu anual determinat, precum si elementele care au stat la baza stabilirii acestuia. Nu se vor inregistra cresteri semnificative la toate dosarele, insa, in cazul in care se va constata ca pensionarul ar fi trebuit sa beneficieze de o suma mai mica, pensia pe care o are in prezent nu va fi micsorata.

Pensionarii din Craiova care au primit scrisori din partea Casei de Pensii trebuie sa le depuna la sediul din oras. Cei care locuiesc in mediul rural depun aceste scrisori la sediul primariei din localitate, urmind sa fie trimise la Casa Judeteana de Pensii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS