21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate832 de pensionari vor pleca la tratament

832 de pensionari vor pleca la tratament

Zeci de persoane si-au depus ieri cererile pentru statiune

Zeci de pensionari au stat la rind ieri ore intregi la sediul Casei de Pensii din Craiova, pentru a-si depune cererile pentru a primi bilet de tratament in diverse statiuni. Ieri a fost ultima zi in care pensionarii doljeni au avut posibilitatea sa-si depuna cererile. Ultima serie din acest an va pleca pe 23 noiembrie, urmatoarea transa de bilete de tratament fiind repartizata pe 8 ianuarie. Pentru a beneficia de bilet de tratament, pensionarii trebuie sa depuna la sediul Casei de Pensii cererile de recomandare din partea medicului de familie, cuponul de pensie si copie dupa buletinul de identitate.

„La sfirsitul lunii noiembrie pleaca ultima serie a pensionarilor din acest an. Avind in vedere ca in decembrie sint sarbatorile de iarna, bilete de tratament nu vor mai fi repartizate decit incepind cu luna ianuarie. In 2004 au fost repartizate 15.650 de bilete de tratament, iar pentru ultima transa – 832 de bilete“, a declarat Marin Fortan, director executiv economic al Casei de Pensii Craiova.

Pe ultima suta de metri, zeci de pensionari au asteptat sa-si depuna cererile pentru a prinde transa spre bai din luna noiembrie. „Am venit de aproape trei ore la Casa de Pensii si vreau sa-mi depun cererea pentru a pleca in statiune. Medicul de familie mi-a recomandat pentru reumatismul de care sufar bai cu sare si tratament de specialitate. De cind m-am pensionat, in fiecare an merg in statiune sa ma tratez. Citeva luni ma simt bine, apoi durerile revin“, a spus Epistenia Popa, pensionara din comuna doljeana Desa.

Pensionarii trebuie sa tina cont de programari

Conducerea institutiei precizeaza ca pensionarii care solicita bilet de tratament pentru o anumita perioada din an, dar din diverse motive nu pot pleca la bai la data stabilita, trebuie sa se prezinte la oficiul Casei de Pensii, pentru a-si reinnoi cererea pentru alta luna. Situatia nu este insa similara daca din anumite motive pensionarul refuza programarea facuta de angajatii Casei de Pensii. Ei pot primi alta programare numai in cazul in care exista locuri ramase disponibile in urma refuzului altor pensionari. „Numai daca renunta cineva la programarea avuta, ei pot primi bilet, altfel exista posibilitatea sa nu mai poata fi solutionati. De aceea, este foarte important sa tina cont de programarea pe care si-a facut-o, pentru ca solicitari sint foarte multe si exista astfel sansa sa nu reuseasca sa primeasca bilet de tratament pentru statiunile recomandate“, a precizat Marin Fortan.

Recomandarea medicului de familie este obligatorie, in care trebuie sa se precizeze tipul de tratament de care bolnavul are nevoie, zona unde ar fi indicat sa mearga pentru afectiunea de care sufera. Fara recomandarea medicului de familie pentru orice bolnav din tara, casele de asigurari de sanatate nu pot face decontarile necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS