17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte stiri

Aproape 64 de miliarde de lei pentru drumurile doljene in 2005

Conform oficialilor, Doljul va primi din bugetul de stat pe 2005 pentru reparatia si intretinerea drumurilor judetene circa 63,8 miliarde de lei, cam tot atit cit i-a fost alocat si in 2004. Initial, suma propusa pentru aprobare in comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor fusese de 45 de miliarde de lei, cu aproape 20 de miliarde mai putin decit se ceruse. Ramine de vazut daca aceste cifre, oricum insuficiente, se vor regasi si la final in proiectul de buget pe 2005.

A taiat ilegal 3.310 arbori in doua luni

Un cetatean din Tirgu Jiu este autorul unui veritabil record in domeniul taierii ilegale a arborilor. Ovidiu Smarandoiu, de 54 de ani, a reusit in perioada 15 august-20 octombrie, sa taie de pe sase proprietati 3.310 arbori de diferite specii si dimensiuni. Ovidiu Smarandoiu a obtinut din taierea ilegala a copacilor un volum de 930 de metri cubi de masa lemnoasa, in valoare de 1,7 miliarde de lei. Politistii care au instrumentat dosarul au ramas uimiti de cantitatea imensa care a fost furata, aproximativ 100 de camioane, un adevarat record. Autorul jafului din paduri este cercetat in stare de arest pentru savirsirea infractiunilor de taiere ilegala si furt de arbori.

Festivalul „Glas de inger“ – la a V-a editie

Festivalul-concurs de colinde si traditii romanesti „Glas de inger“ a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie. Proiectul este organizat de Mitropolia Olteniei prin Fundatia „Cuvintul care zideste“ in parteneriat cu Inspectoratul Scolar. Cei care vor sa participe la concurs se mai pot inscrie pina pe 25 noiembrie, in Gorj, si pina pe 27 noiembrie, in Dolj si Mehedinti. Festivalul este structurat pe mai multe categorii de virsta: clasele I-IV, V-VIII si liceu. Deoarece numarul grupurilor participante este foarte mare, acesta se va desfasura pe faze zonale, in perioada 2-10 decembrie, urmind ca in zilele de 13 si 14 decembrie sa aiba loc faza finala a concursului.

Cercul pedagogic al consilierilor educativi devine interactiv

Inspectoratul Scolar Judetean Dolj organizeaza miine cercul pedagogic al consilierilor educativi, incepind cu ora 10.00, la Grupul Scolar Electroputere, Liceul „H. Coanda“, Scoala nr. 2 „Traian“, Scoala nr. 24, Scoala nr. 18 si Scoala nr. 21. In toate cele sase centre, se va dezbate tema unica „Tehnici si metode utilizate in realizarea activitatilor educatiei in contextul reformei invatamintului“. Noutatea consta in faptul ca, spre deosebire de „formalitatile“ de pina acum, activitatea cercului este una interactiva, cuprinzind deopotriva partea teoretica si pe cea practica, „evadindu-se“ astfel din canoanele clasice ale procesului didactic.

Pliante si panouri pentru informarea craiovenilor

Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj a primit de la Ministerul Muncii o parte din pliantele si panourile necesare informarii cetatenilor despre drepturile sociale care li se cuvin. Materialele vor fi distribuite consiliilor locale, institutiilor, dar si cetatenilor. Aceste pliante au rolul de a informa craiovenii despre drepturile sociale de care pot beneficia, ajutoarele sociale speciale, ajutoarele de incalzire sau despre tot ceea ce tine de competenta Ministerului Muncii. „Am primit deja o parte din pliante si materiale. In zilele urmatoare o sa organizam o conferinta, pentru a decide unde vor fi distribuite aceste materiale. Am primit mobilier tipizat, un fel de panou in care vor fi introduse informatiile cu privire la diverse domenii de interes“, a declarat Gabriel Badea, consilier relatii publice in cadrul DDFSS Dolj. Campania face parte dintr-un proiect finantat din fonduri PHARE.

Noi locuri de munca si module de pregatire pentru studenti

Asociatia Studenteasca AIESEC desfasoara, intre15 si 19 noiembrie, programul Perspectives, adresat atit studentilor, cit si proaspetilor absolventi. Prin intermediul acestuia se incearca crearea unei legaturi intre studenti si mediul economic local. Tinerii care sint in cautarea unui loc de munca pot accesa site-ul asociatiei www.Perspectives.ro, unde pot gasi ultimele noutati in domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS