12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMercedesul lui Genica Boerica

Mercedesul lui Genica Boerica

Procurorii Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus vineri trimiterea in judecata a trei persoane care traficau autoturisme de lux furate din tarile Uniunii Europene. Printre cei care si-a cumparat masina de la acuzati se afla si omul de afaceri craiovean Genica Boerica, in prezent aflat si el in arest pentru fraude la bugetul statului de peste 400 de miliarde de lei.

Ioan Opris, Gheorghe-Danut Man si Claudiu Rosca Pelau au fost trimisi vineri in judecata de procurorii Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzati de savirsirea mai multor infractiuni de fals, uz de fals, fals privind identitatea si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Cei trei sint acuzati ca se ocupau cu traficul international de autoturisme furate. Mai exact, autoturismele furate din strainatate (la comanda sau aleatoriu) de autori necunoscuti erau introduse in tara, cel mai adesea cu numere de inmatriculare sustrase de la alte masini, apoi erau inmatriculate de cei trei, folosindu-se de acte false si ulterior vinzindu-le.

Traficul de masini se realiza in doua modalitati: fie autoturismul era vindut in Romania de proprietar sau de un imputernicit al acestuia, apoi era declarat ca fiind furat in tara de origine (caz in care proprietarul isi incasa prima de asigurare, iar indigenizarea se realiza cu acte false sau chiar cu actele reale), fie autoturismul era sustras din strainatate, introdus in mod ilicit in tara si vindut de inculpati prin folosirea de acte false, pentru a ascunde provenienta acestuia.

Autoturismele inmatriculate de banda celor trei, peste 40, au fost ori urmeaza sa fie ridicate de la actualii detinatori, pentru a fi restituite partilor vatamate.

Boerica s-a plimbat cu un Mercedes „aranjat“

Unul dintre beneficiarii limuzinelor „aranjate“ de Ioan Opris, Gheorghe-Danut Man si Claudiu Rosca Pelau este si Genica Boerica, omul de afaceri craiovean acuzat de fraude la bugetul statului de peste 400 de miliarde de lei.

Povestea autoturismului lui Boerica, un Mercedes CL 600, cu seria de sasiu WDB2153781A020337, incepe la sfirsitul lunii noiembrie 2001, cind masina dispare din parcarea unui italian. Citeva zile mai tirziu, la inceputul lunii decembrie, incep formalitatile de inmatriculare a autoturismului in Romania. Pe acte, bineinteles false, masina figura ca vinduta de Giani Conini (un italian inexistent) catre romanul Gheorghe Artin, care, la rindul lui, a instrainat-o catre Beniamin Tintas. Acesta din urma a inmatriculat Mercedesul pe numele lui pe 13 decembrie 2001, cu numarul de inmatriculare SM-04-DNL. Pe 18 ianuarie 2002, masina a fost inmatriculata cu numarul DJ-31-GUV de ultimul detinator, Genica Boerica, foarte mindru ca isi cumparase un Mercedes CL 600, cu doar 65.000 de dolari. Majoritatea tranzactiilor au fost pur fictive, actele notariale care dovedesc schimbarea proprietarilor fiind de cele mai multe ori false. Iar Genica se afla acum in postura pagubitului, care a cumparat o masina furata, asa ca va trebui sa-l dea in judecata pe vinzator, pentru a-si recupera banii. Oricum, in locul in care se afla in prezent, nu are nevoie de limuzina Mercedes. Pentru ca ironia sortii face ca Genica Boerica sa fie in spatele gratiilor, in aceeasi inchisoare cu cei trei indivizi de la care provenea masina furata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS