15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile din Mehedinti au nevoie de cel putin 40 de miliarde de lei pentru refacerea lor

Autoritatile din Mehedinti au nevoie de cel putin 40 de miliarde de lei pentru refacerea lor

Reteaua de drumuri din judetul Mehedinti a fost grav afectata din cauza precipitatiilor din ultimele trei zile. 15 drumuri judetene si 33 de drumuri comunale au fost afectate, majoritatea dintre acestea fiind inchise sau partial inchise.

Pe DJ 670 Malovat – Baia de Arama – Floresti circulatia a fost inchisa intre Nadanova si Turtaba; DJ 607 (DN 6 Ilovita – Bahna – Podeni – Malarisca) este partial inchis intre Bahna si Podeni si inchis intre Podeni si Malarisca; DJ 671 E (Corcova – Sisesti – Ilovat – Cerna Virf – Godeanu) este inchis intre Ilovat si Cerna Virf; pe DJ 607 B (Drobeta Turnu Severin – Jidostita – Ciresu) s-au produs alunecari de teren si o tasare in zona localitatii Bunoaica si DJ 562 (la limita cu judetul Dolj – Gemeni – Dirvari – DN 56A) este inundat pe o distanta de aproximativ patru kilometri in zona localitatii Gemeni, iar in zona Valea Copcii sint posibile alunecari de teren. De asemenea, DJ 674 (Mentii din Fata – la limita cu judetul Gorj) este degradat, circulatia fiind inchisa pentru autoturisme, iar puntea pietonala peste riul Motru este in pericol din cauza instabilitatii.

Pentru refacerea drumurilor afectate, autoritatile ar avea nevoie in prezent de cel putin 40 de miliarde de lei, insa „in aceasta suma nu este inclusa si refacerea podurilor si podetelor“, potrivit inginerului Sevastian Bizoi, directorul Directiei Tehnice de Investitii din cadrul Consiliului Judetean Mehedinti. Pe toate drumurile comunale au fost distruse in aceste zile podetele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS