10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiroul pentru caziere in regim de urgenta se muta pe strada Paltinis

Biroul pentru caziere in regim de urgenta se muta pe strada Paltinis

Ghiseul pentru eliberarea in regim de urgenta a cazierelor judiciare, ce functioneaza in incinta Sectiei 1 Politie Craiova de pe strada Libertatii, se va muta, incepind cu 22 noiembrie, in incinta Sectiei 4 Politie, de pe strada Paltinis. „Acolo avem mai mult spatiu pentru a desfasura in conditii mult mai bune activitatea de lucru cu publicul“, a precizat comisarul-sef Ion Hoanca, seful Serviciului Cazier Judiciar si Evidenta Operativa din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj.

Program prelungit la caziere

Cetatenii care doresc obtinerea unui certificat de cazier judiciar in regim normal se pot adresa la sectia de politie pe raza careia domiciliaza, in cazul craiovenilor, ori la birourile special amenajate la sediile Politiei din Calafat, Filiasi, Bechet, Bailesti, Segarcea sau Plenita. Obtinerea cazierului in regim normal poate dura intre patru si zece zile pentru solicitantii nascuti in Dolj, respectiv 30 de zile pentru cei nascuti in alt judet. Cei care se grabesc pot solicita eliberarea in regim de urgenta a cazierului judiciar. In acest caz cererea se depune numai la ghiseul special amenajat care isi desfasoara activitatea, pina pe 21 noiembrie, la Sectia 1 Politie din Craiova.

In baza Hotaririi de Guvern nr. 1723/2004, privind aprobarea Programului de masuri pentru combaterea birocratiei in activitatea de relatii cu publicul, toate ghiseele pentru obtinerea cazierelor si-au prelungit programul cu publicul. De saptamina viitoare, aceste ghisee vor functiona in zilele de luni si vineri, intre orele 9.00 si 17.00, martea, miercurea si joia, de la 9.00 la 19.00, iar simbata intre 9.00 si 14.00. Exceptie face biroul pentru eliberarea cazierelor in regim de urgenta, care are program intre orele 8.30 si 12.00, de luni si pina joi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS