11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte stiri

Crima in familie

Un barbat din Balesti, Gorj, a fost ucis duminica seara de cumnatul sau. Gheorghe Ionascu, de 21 de ani, a avut o altercatie cu Mihai Kiss, de 23 de ani, cumnat de-al sau. Cei doi au baut impreuna, dupa care s-au luat la cearta. Vazind ca nu il razbeste cu vorba, Gheorghe Ionascu a pus mina pe un cutit cu care l-a injunghiat pe Kiss. Autorul omorului a fost arestat ieri, judecatorii emitind pe numele lui un mandat pentru 29 de zile.

Peste 170 de vitezomani amendati

Peste 170 de conducatori auto au fost amendati de agentii Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Olt in week-end-ul trecut pentru depasirea vitezei legale pe drumurile publice. De asemenea, alti 146 au fost amendati pentru nepurtarea centurii de siguranta. In intervalul de timp mentionat au mai fost surprinsi incalcind legislatia rutiera 25 de pietoni, 18 biciclisti si 17 carutasi. Politistii au retinut 21 de permise de conducere, din care 17 pentru consum de alcool. Cristian Radoi, purtator de cuvint al SPR Olt, a precizat ca au fost aplicate 471 de amenzi contraventionale in suma de 311 milioane de lei.

Unul dintre sefii Penitenciarului Tirgu Jiu, calcat de hoti

Loctiitorul comandantului Penitenciarului din Tirgu Jiu, colonelul Alexandru Mladin, a fost calcat de hoti. La sfirsitul saptaminii trecute, hotii de fier vechi au furat din fata casei colonelului Mladin, situata in cartierul Birsesti, gratarul de otel asezat peste santul de scurgere a apei. Fara gratar a ramas si unul dintre vecinii colonelului Mladin. Acesta din urma a descoperit lipsa gratarului dimineata, cind a descoperit ca nu mai are pe unde sa iasa cu masina. Seful colonelului Mladin, comandantul Eugen Simescu, a confirmat ca subordonatul sau a avut probleme cu hotii: „L-am auzit vorbind despre treaba asta. Eu nu am avut probleme cu hotii. O singura data mi s-a furat roata de rezerva de la masina acum sapte ani, dar am recuperat-o. Hotul a fost inchis aici in penitenciar“, a declarat Simescu.

Un tinar a fugit de la locul accidentului

Un tinar din localitatea olteana Tufeni este cercetat de procurori pentru producerea unui accident rutier si parasirea locului incidentului. Bogdan Diaconescu, de 27 de ani, este acuzat ca duminica seara a lovit din spate o caruta nesemnalizata, dupa care a fugit de la locul accidentului. Cele doua persoane care se aflau in caruta, sotii Mihai si Rada Andrei, din aceeasi comuna, au fost ranite si au fost internate la Spitalul Judetean din Slatina. In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca Bogdan Diaconescu conducea un autoturism Dacia 1300 cu numarul de inmatriculare AG-07-LUM. Tinarului i-a fost intocmit dosar penal, care va fi inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Slatina.

Hoatelor nu le-a placut tuica

Un satean din comuna doljeana Murgasi a fost jefuit de un grup de femei care s-au dat drept cumparatoare de tuica. Gheorghe Stoica a fost acostat duminica de un grup de cinci tiganci, care l-au intrebat daca are tuica de vinzare. Bucuros ca si-a gasit cumparatori, Stoica le-a invitat pe femei la el acasa, ba le-a si servit cu cite un paharel de bautura. Cind s-a dus sa aduca tuica, una dintre tiganci a dat o raita prin camere, furind un portofel cu 9.000.000 de lei in el si circa zece grame de bijuterii din aur. Apoi, pretextind ca nu le place tuica, femeile s-au razgindit subit si au iesit din curtea sateanului, urcind intr-o Dacie break si disparind fara urma. Politia intreprinde cercetari pentru identificarea si prinderea autoarelor furtului. Oamenii legii atrag atentia asupra faptului ca aceasta metoda este una des utilizata de hoti, in special de femei, sfatuindu-i pe cetateni sa fie mult mai atenti la cei pe care ii invita in curte sau in casa.

Sot si sotie, incompatibili la primarie

Vasile si Floarea Pirvulescu, sot si sotie, angajati la Primaria Stanesti-Gorj, se afla in stare de incompatibilitate. Vasile Pirvulescu este primar, iar sotia sa este contabila-sefa a primariei. Conform Legii nr. 161/ 2003, articolul 95, alineatul trei, cei doi se afla in situatie de incompatibilitate. Legea mentioneaza faptul ca persoanele care se afla intr-o astfel de situatie vor opta in termen de 60 de zile pentru incetarea raporturilor ierarhice directe sau vor renunta la calitatea de primar. In urma unui control, Prefectura Gorj a comunicat pe 4 august primarului din Stanesti ca trebuie sa rezolve problema din institutia pe care o conduce. Dupa aproximativ 90 de zile, situatia este neschimbata. Gheorghe Groza, viceprimarul localitatii, a confirmat ca primarul Pirvulescu este in continuare in functie si se afla in concediu de odihna, iar Floarea Pirvulescu este contabila-sefa a institutiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS