13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Scurte stiri

Candidatura respinsa pe motiv de discriminare

Doua partide din Olt si-au depus pina in prezent la Biroul Electoral Judetean (BEJ) lista cu candidaturile pentru alegerile parlamentare. Actiunea Populara a depus o lista continind 13 nume, in frunte cu presedintele filialei, Valentin Argesanu. Cel de-a doua formatiune care a depus o lista similara este Asociatia etnicilor turci, dar, din cele trei persoane inscrise initial, doua s-au retras. In acelasi timp, BEJ a respins lista cu candidaturile altui partid politic. Este vorba despre filiala judeteana a Uniunii Croatilor din Romania, care, au considerat diriguitorii BEJ, nu indeplinea toate conditiile pentru ca lista sa fie acceptata. Mai exact, uniunea se pare ca nu a respectat prevederile art. 35, alin. 2 din Legea nr. 373/2004 privind asigurarea reprezentarii ambelor sexe, nominalizind pe listele pentru parlamentare numai barbati.

Blestemul sanitar, in greva de avertisment

Membrii Federatiei SANITAS din cadrul Spitalului Judetean Vilcea sint in greva de avertisment. Anca Stoica, liderul SANITAS Vilcea, a spus ca in perioada 25- 29 octombrie angajatii din sistemul sanitar vor purta banderole si vor face greva de avertisment fara sa isi intrerupa activitatea. „Peste 900 de membri SANITAS si angajati ai Spitalului Judetean Vilcea poarta banderole. In toata aceasta perioada se fac negocieri la nivel national referitoare la garantarea salariilor personalului angajat si la acordarea tichetelor de masa. Daca nu se rezolva nimic la nivel national, pe 1 noiembrie vom intrerupe activitatea doua ore. Daca nici asa nu ne iau in serios, pe 8 noiembrie facem greva generala“, a spus Anca Stoica. Liderul de sindicat spune ca Federatia SANITAS vrea sa se modifice Legea salarizarii, astfel incit sa beneficieze de facilitati si de tichete de masa si colegii bugetari din sistemul sanitar, cei care lucreaza la cabinetele scolare si cei de la Directia de Sanatate Publica.

Excursii pentru batrinii asistati din Slatina

Batrinii asistati din cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta (CIA) Slatina au parte de un tratament special oferit de conducerea centrului. In fiecare duminica, cei 38 de batrini de aici sint plimbati pe la manastirile din judet. Duminica trecuta, batrinii au mers la Manastirea Clocociov, unde au luat parte la slujba religioasa. La sfirsitul acestei luni, conducerea caminului va organiza o excursie la Manastirea Cozia. Transportul se va efectua cu ajutorul a doua autobuze de la SC LOCTRANS SA Slatina, caminul de batrini platind doar costul combustibilului. Potrivit declaratiilor directorului CIA Slatina, Dumitru Sanda, excursia de la Manastirea Cozia va costa sase milioane de lei.

Ajutor guvernamental pentru judetul Olt

Judetul Olt a primit, in ultima sedinta a guvernului de saptamina trecuta, 22,4 miliarde de lei din fondul de rezerva bugetara pe acest an aflat la dispozitia executivului. Banii au venit in urma unei mai vechi solicitari a autoritatilor administratiei publice locale. Suma va fi utilizata pentru asigurarea fondurilor necesare acordarii ajutorului social, ajutorului pentru incalzirea locuintelor cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap, precum si pentru alte cheltuieli curente. Cele 22,4 miliarde de lei vor reveni pentru 93 de localitati din totalul de 111, cite are judetul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS