12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Libraria“ de pe Calea Unirii va disparea

„Libraria“ de pe Calea Unirii va disparea

Aproape in fiecare zi, fie ca ploua, fie ca este soare, craiovenii care vind carti la masutele de pe Calea Unirii sint la „datorie“. Aproximativ 15 comercianti de aici vor ramine insa pe drumuri din 2005. Hotarirea apartine Primariei Craiova si a intervenit dupa ce acestia s-au extins prea mult cu spatiul pe care il inchiriasera. Oamenii nu sint insa de acord sa isi mute masutele, sustinind ca isi vor pierde astfel din clienti.

Masutele de pe Calea Unirii, pe care se vind carti, vor fi mutate. Autoritatile au recurs la aceasta solutie pentru a schimba aspectul orasului. „Inca nu stim data la care va incepe actiunea, insa cu siguranta vom schimba amplasamentul masutelor. De altfel, intreaga strada isi va schimba look-ul. Renovarea va include si schimbarea pavajelor“, a precizat viceprimarul Sorin Iordache. Decizia autoritatilor i-a luat prin surprindere pe vinzatorii ambulanti, acestia sustinind ca trebuie gasita alta solutie, care sa nu ii dezavantajeze.

„De 12 ani vind carti. Intreaga mea familie traieste din profitul pe care il obtin astfel. Daca o sa ne mute de aici, nu stiu ce o sa facem. Craiovenii erau obisnuiti sa vina pe Calea Unirii pentru a cumpara carti. La noi gasesti orice titlu vrei. Am inteles ca ar vrea sa ne duca pe Lipscani. Bineinteles ca nu vom mai avea acelasi cistig si poate vom fi nevoiti sa dam faliment“, a spus o craioveanca.

In urma citorva controale, reprezentantii primariei au constatat ca patronii ocupa un spatiu mai mare decit este stipulat in contractul de inchiriere. In schimb, oamenii sustin ca s-au extins numai pentru a-si largi spatiul de depozitare. „Este clar ca nu ii vom lasa pe drumuri. Ii vom muta in alta parte, in functie de terenurile pe care le identificam ca ar fi optime pentru desfasurarea acestei actiuni“, a continuat Iordache.

Multi craioveni nu vor ca „libraria“ din centru sa fie mutata. „Ar trebui sa ii lase acolo. Daca ii muta, cred ca vinzarea cartilor va scadea considerabil“, a mentionat o craioveanca.

Pina cind vor fi demarate lucrarile de renovare, comerciantii vor ramine pe vechile amplasamente. In incercarea de a obtine aminare un timp, acestia au incercat sa convinga municipalitatea ca pot schimba aspectul spatiilor inchiriate, spre exemplu, construind citeva chioscuri in care sa se vinda cartile. Nici aceasta idee nu a reusit insa sa schimbe parerea autoritatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS