12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbulanta Dolj ameninta cu greva generala

Ambulanta Dolj ameninta cu greva generala

Reprezentantii sindicalistilor de la Serviciul de Ambulanta Dolj s-au intilnit miercuri, in cadrul Comisiei de Dialog Social, cu autoritatile locale, pentru a le pune pe tapet principalele revendicari. Sindicatul este afiliat la CSDR si ar putea intra de miercurea viitoare in greva generala, daca solicitarile angajatilor nu sint rezolvate de autoritati.

Principalele cereri sint acordarea de tichete de masa, la fel ca in celelalte unitati sanitare, decontarea diferentiata a cheltuielilor cu transportul in mediul rural, precum si innoirea parcului auto.

In ceea ce priveste tichetele, toata lumea a fost de acord ca este discriminatorie acordarea acestora numai in unitatile sanitare cu paturi. Se va insista pe linga Ministerul Sanatatii, pentru a acorda tichete si medicilor de la Serviciul de Ambulanta.

Au nevoie de 13,4 miliarde pina la sfirsitul anului

Probleme sint insa si cu finantarea. Pentru anul 2004, Serviciul de Ambulanta a fundamentat un buget necesar care se ridica la 64,4 miliarde de lei, insa Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) nu a putut oferi decit 48,8 miliarde de lei. Ulterior, prin demersuri la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), s-au obtinut trei suplimentari succesive de buget, cu 6,3 miliarde, 1,9 miliarde, respectiv 3,6 miliarde de lei, suma finala ajungind la 60,3 miliarde de lei. In ciuda acestui fapt, tot mai raminea un deficit de circa patru miliarde de lei. In luna septembrie, Serviciul de Ambulanta a mai solicitat 13,4 miliarde de lei, pentru acoperirea cheltuielilor de personal si de intretinere pina la sfirsitul anului. Solicitarile au fost inaintate catre CNAS, insa directoarea CAS Dolj, Cristina Moraru, a spus ca ar putea fi primiti cel mult banii pentru plata salariilor. Cele sase miliarde disponibile nu ajung pina la sfirsitul anului.

In ceea ce priveste parcul auto, doua treimi din masini au depasit de mult termenul de casare, iar 30 sint inactive din 1998. Primaria craioveana a facut ce-i era de competenta: rezolvarea problemei iluminatului, amenajarea spatiilor verzi si ridicarea ciinilor vagabonzi din zona. Pentru restul, se spera implicarea ministerelor de resort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS