22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlatina, in pericol de a ramine fara apa

Slatina, in pericol de a ramine fara apa

Regia are de recuperat de la asociatiile de proprietari si agentii economici
90 de miliarde

Regia de Apa si Canalizare Slatina, SC ACETI SA, are probleme in ceea ce priveste incasarea datoriilor de la debitori si achitarea debitelor catre diversi furnizori. In prezent, datoria cumulata a regiei de apa catre furnizori este de 54 de miliarde lei. In prezent, ACETI are un debit catre SC ELECTRICA SA de aproximativ 43 de miliarde lei. Daca ar fi achitat companiei de electricitate avansul de noua miliarde din totalul datoriei, ACETI ar fi putut beneficia de reesalonarea debitului. Din aceasta cauza, regia este amenintata cu debransarea de la reteaua de energie electrica.

Desi primarul Darius Vilcov a promis ca, daca va ajunge edil, orasul nu va mai fi amenintat cu sistarea apei, zilele trecute edilul-sef a spus ca Slatina este din nou in pericol de a ramine fara apa din cauza datoriilor pe care ACETI le are catre ELECTRICA.

Potrivit lui Eugen Iancu, sefului Serviciului vinzari-productie din cadrul ACETI, societatea slatineana mai datoreaza cite trei miliarde lei catre SC ALPROM SA si SC ALRO SA. Eugen Iancu a precizat ca, prin executarea mai multor lucrari in cadrul intreprinderilor mentionate, se spera ca regia de apa sa mai reduca din datorii. ACETI mai are insa de platit catre Sistemul de Gospodarire a Apelor patru miliarde lei. Alti furnizori au de recuperat de la regia de apa aproximativ doua miliarde lei.

ACETI SA are de recuperat de la asociatiile de proprietari din municipiu 87 miliarde de lei, suma incluzind si penalizarile de intirziere, iar de la agentii economici inca trei miliarde lei, din care aproximativ un miliard reprezinta majorari de intirziere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS