17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegia de Apa a pierdut 100 de milioane intr-o saptamina

Regia de Apa a pierdut 100 de milioane intr-o saptamina

Regia de Apa Craiova a pierdut, in prima saptamina din octombrie, 100 de milioane de lei, din cauza furtului a 24 de capace metalice si a 24 de gratare ale gurilor de scurgere. In ciuda numeroaselor adrese facute de regie catre politie, furturile de capace si gratare s-au amplificat.

Acest fenomen se intilneste nu numai la periferia orasului, in zone locuite de oameni saraci, care vind la fier vechi capacele si gratare care acopera gurile de canalizare, precum si in alte cartiere, considerate „selecte“, ale orasului: Brazda lui Novac, Amaradia, George Enescu, Severinului. Cele mai recente furturi de capace si gratare au avut loc in zona dintre Rotonda si Institut de pe Calea Bucuresti.

„Inlocuirea capacelor si a gratarelor de la gurile de scurgere a costat Regia de Apa aproape 100 de milioane de lei. Cu toate ca am incercat sa le inlocuim cit mai repede, in prezent, in reteaua de canalizare a orasului mai sint lipsa si alte elemente de acoperire care au fost sustrase: 30 de ansamble rama cu capac, 108 capace, 190 de gratare ale gurilor de scurgere si 16 dale de beton armat. Lipsa acestor elemente poate duce la accidente rutiere, ale persoanelor sau chiar la blocari ale functionarii canalizarilor din cauza reziduurilor“, a spus Steliana Badescu, purtatoarea de cuvint a Regiei de Apa Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS