22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii Primariei Craiova vor avea dreptul la semnatura digitala privata

Angajatii Primariei Craiova vor avea dreptul la semnatura digitala privata

Angajatii Primariei Craiova vor putea utiliza, pina la sfirsitul anului, semnatura digitala pentru a accesa fisierele municipalitatii. Pentru implementarea programului, se va realiza pe 5 noiembrie o licitatie, la care pot participa firmele cu experienta in managementul documentelor cu semnatura integrata. Inca din aceasta luna, autoritatile au contactat companiile care au un cuvint de spus pe piata, iar acestea si-au stabilit o zi in care isi expun facilitatile oferite.

„Acest proiect se desfasoara in cele mai importante primarii din tara. Prin intermediul lui vom cunoaste in orice moment care este situatia diferitelor acte care sint depuse la noi. Munca ne va fi astfel usurata, iar craiovenii vor avea acces mai rapid la informatii. Spre exemplu, daca o persoana a depus la noi o plingere si vine peste citeva saptamini sa afle ce se mai intimpla cu aceasta, noi ii vom putea spune in orice moment cine se ocupa de rezolvarea ei si in ce stadiu se afla“, a precizat Elvira Stancu, sefa Serviciului relatii cu publicul.

O data cu instalarea noului program se va realiza si o legatura de retea intre Centrul de Informare a Cetateanului si Primaria Craiova. Avind acces la sistemul amintit, angajatii municipalitatii vor beneficia de semnatura privata. Acest lucru presupune ca vor dispune de un stik cu care pot intra in program, dar si de un PIN cu ajutorul caruia sa isi poata accesa contul. Dispozitivul securizat permite insa confidentialitatea informatilor.

Unii craioveni considera ca investitia reprezinta doar o cheltuiala inutila. „Cred ca vor sa gaseasca o alta metoda de a cheltui banii publici. Sint de acord ca e bine sa nu ne mai puna pe drumuri, dar daca va costa mult cred ca ar trebui sa renunte la idee“, a mentionat un craiovean.

Suma care va fi platita nu se cunoaste cu exactitate in prezent, dar daca nu va fi prea mare va fi inclusa in categoria cheltuielilor materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS