22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii de televizoare second hand au blocat circulatia cu un tir

Comerciantii de televizoare second hand au blocat circulatia cu un tir

Povestea s-a sfirsit cu amenzi de 30 de milioane de lei, din partea agentilor de circulatie

Un tir cu televizoare la mina a doua a provocat luni dupa-amiaza un ambuteiaj la intrarea in cartierul craiovean Bariera Vilcii. Circulatia a fost blocata timp de mai bine de o ora, din cauza pretentiilor absurde ale comerciantilor de televizoare second hand ai firmei SC TEZTIP SRL, care s-au apucat sa-si vinda marfa in strada.

In jurul orei 17.00, o coada interminabila de masini se formase pe strada Bariera Vilcii, de la intersectia cu bulevardul Dacia pina la Teleconstructia. Pe o portiune de drum de aproape un kilometru se circula bara la bara. Soferii nervosi claxonau disperati, injurind de pe acel ceva sau cineva care bloca ambele sensuri. „Taci, domn’e, din gura, nu vorbi asa! Daca o fi vreun accident mai incolo? O fi vreun om mort in drum si dumneata il dracui“, a strigat unul mai rabdator la unul din spate cu Papucul de firma, care tremura de nervi ca-l astepta seful la sediu. Dupa o jumatate de ora, daca aveai o masina mai micuta si erai suficient de abil, reuseai sa parcurgi, cu optimism, 100 de metri de la intersectia semaforizata pina la biserica – locul in care se produsese ambuteiajul. O data ajuns acolo, constatai ca tam-tamul de pe sosea era produs de un individ cu un tir, care isi protapise vehiculul pe o jumatate de drum, fara sa-i pese ca impiedica circulatia. Acolo, omul nostru se apucase serios de treaba. Fara sa se jeneze de coada de masini formata din cauza lui, s-a apucat sa vinda chiar la „buza“ tirului televizoare second hand oamenilor care se imbulzeau sa cumpere. Unii venisera de la mari distante cu autoturismele pe care si le parcasera neglijent pe trotuare. Poate ca totusi circulatia nu ar fi avut atit de mult de suferit si s-ar fi putut merge chiar si pe o banda daca un barbat, care avea treaba sa se certe cu proprietarul cladirii in fata careia se desfasura comertul stradal, nu si-ar fi lasat caruta de-a curmezisul celuilalt sens de drum, nelasind practic libera decit o portiune neinsemnata de carosabil.

In ciuda injuraturilor soferilor, soferul tirului nu s-a deranjat sa-si mute autovehiculul nici un centimetru din sosea ca sa elibereze drumul, dupa cum nici carutasul nu a renuntat sa discute in contradictoriu. Intr-un tirziu, la fata locului au aparut si doi lucratori de la Politia Rutiera si s-a lasat cu amenzi grase, pentru ca intre timp se incinsesera spiritele.

Soferul nu s-a potolit decit dupa ce a fost amenintat ca va fi dus la sectie

In urma acestui incident, atit cei care au blocat strada, cit si citiva vecini au primit amenzi care totalizeaza 30 de milioane de lei. Marin Miciu, de 36 de ani, din Craiova, carutasul, a fost amendat cu zece milioane pentru tulburarea linistii publice (se certa cu proprietarii imobilului unde se vindeau televizoare si si-a parcat caruta unde nu trebuia). Cu aceasta ocazie, a aflat ca se certase degeaba cu proprietarul, care n-avea nici o vina pentru blocarea strazii. Imobilul de pe Bariera Vilcii, nr.11, in fata caruia se desfasura comertul cu televizoare, apartine preotului Popescu de la Ghercesti si a fost inchiriat firmei SC TEZTIP SRL, care se ocupa de fapt de afacere. Administratorul firmei, Cristian Alin Schmidt, a primit cinci milioane de lei amenda pentru ca a depozitat televizoarele pe trotuar, incurcind circulatia pietonilor. Soferul tirului, Cristian Mihailescu, a primit la rindul sau zece milioane de lei amenda pentru circulatie pe sens opus si crearea de restrictii pe partea carosabila. Constantin Balcescu, un vecin, a fost sanctionat cu cinci milioane de lei pentru tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a adresat injurii si amenintari vecinilor.

Scandalul nu s-a sfirsit insa in acel moment. Fara sa tina cont de avertismentele politistilor, soferul proaspat amendat s-a urcat in tir si doar s-a facut ca deblocheaza drumul. A rulat pe sosea citiva kilometri pina la Simnicu de Jos, de unde s-a intors. A oprit masina in acelasi loc si a incercat sa-si reia vinzarea televizoarelor inceputa mai devreme. A fost nevoie si de interventia politistilor de la Sectia 4 de Politie si de o amenintare cu o plimbare pina la sectie, pentru ca soferul amendat sa plece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS