14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaptele si cornul, pe placul ciinilor si pisicilor

Laptele si cornul, pe placul ciinilor si pisicilor

De citiva ani, guvernul a demarat campania lapte si corn, pentru elevii din clasele I-IV. Desi in fiecare judet al tarii au avut loc numeroase licitatii pentru a stimula firmele participante, totusi calitatea produselor oferite micutilor este cu mult sub nivelul asteptarilor: pret mic, ingrediente putine si calitate zero. Intrebati despre acest lucru, majoritatea directorilor de scoli ridica din umeri, folosindu-se de o scuza banala: „De calitate nu stiu, ca nu am gustat. Nu imi place laptele“.

Multi dintre tinerii invatacei nu par atrasi de aceste produse, preferind sa-si cumpere un croissant sau o bautura racoritoare. Se stie ca acest proiect a avut drept scop ajutorarea copiilor care provin din familii numeroase sau cu venituri mici, insa „unii au prea mult acasa, altii iau cornul si laptele de rusine, numai o mica parte din elevi il maninca sau il duc acasa“, a declarat Toma Scarlat, directorul Scolii Nr. 14 din Craiova. Acesta a mai declarat: „Laptele furnizat elevilor este degresat, din care a fost scos tot untul, si a mai ramas…“. Poate acesta este si motivul pentru care cei mici prefera sa dea aceste produse ciinilor deoarece „este laptele si cornul lor si fac ce doresc cu ele. Unii isi iubesc bunicii, altii iubesc ciinii si pisicile si e normal sa le hraneasca cu corn si lapte“, a tinut sa precizeze acelasi director.

Guvernantii ar trebui sa deguste aceste produse si apoi sa decida daca le-ar da propriilor copii astfel de alimente sau daca acestea sint adecvate pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a celor aflati de la o virsta frageda pe bancile scolii.

Doleantele celor mici

La Colegiul „Elena Cuza“ din Craiova, elevii claselor I-IV au alte pretentii: laptele sa fie cu cacao, cel putin cu ocazia sarbatorilor religioase, cornul sa fie umplut cu ciocolata si, daca s-ar putea, din cind in cind, in loc de corn sa li se serveasca si biscuiti sau chiar brinza topita, deoarece la un moment dat micutii se mai satura de acelasi mic dejun.

O alta problema majora cu care se confrunta dascalii doljeni o reprezinta si modul de ambalare a acestor produse, in special a laptelui, care, de cele mai multe ori, se imprastie inainte de a ajunge la copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS