19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii vor avea reducere si pentru transportul rutier intern

Pensionarii vor avea reducere si pentru transportul rutier intern

Avind in vedere ca transportatorii nu acceptau ca tichetele de calatorie gratuite pe calea ferata ale pensionarilor sa fie folosite si pentru transportul rutier intern, a fost emisa H.G. nr. 1089/2004, care reglementeaza acest aspect.

Potrivit noului act legislativ, in acest an, pensionarii isi vor putea folosi actualele cupoane atit pentru transportul feroviar, cit si pentru cel rutier, care se face numai de catre transportatorii interni autorizati de Ministerul Transporturilor. „Incepind cu luna ianuarie 2005, va aparea un nou model de cupoane de transport. In luna decembrie, pensionarii mehedinteni vor intra in posesia acestor taloane de calatorie o data cu plata ultimei pensii, taloane pe care le vor putea folosi incepind cu 1 ianuarie 2005. Modelul noilor taloane a fost deja publicat in Monitorul Oficial. Sint sase calatorii. Pensionarul isi completeaza taloanele cu codul numeric personal si numarul talonului de pensie. Il decupeaza, impreuna cu inca un cupon anexa, si il da transportatorului. I se aplica o stampila si plateste 50% din contravaloarea transportului“, a spus Gabriel Preda, directorul Casei Judetene de Pensii (CJP) Mehedinti.

O conditie obligatorie este insa aceea ca transportatorul sa isi obtina licenta de la Ministerul Transporturilor. Mai mult, talonul pe care pensionarii il vor primi impreuna cu biletele trebuie sa fie permanent asupra lor. „Acest talon ii atesta calitatea de pensionar si pe baza lui se legitimeaza, putind beneficia de reducerea de 50%. Problema este ca daca pensionarul in cauza pierde aceste taloane, nu se mai elibereaza altele pentru anul respectiv. La fel, daca sint completate gresit sau necitet, transportatorul poate sa i le refuze“, a adaugat Gabriel Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS