18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDSP Olt a descoperit salmonela in bucataria hotelului Parc din Slatina

DSP Olt a descoperit salmonela in bucataria hotelului Parc din Slatina

Nuntasii internati in aceasta saptamina in cadrul Sectiei boli infectioase a Spitalului Judetean Slatina au fost infectati cu salmonela. Aceasta este concluzia specialistilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, in urma anchetei declansate la blocul alimentar al hotelului Parc din Slatina, locul unde a avut loc nunta. Dintre cei 160 de invitati, 80 au acuzat in ultimele zile dureri acute de stomac, frisoane, febra, varsaturi si scaune dese, insa numai 12 au fost internati in stare grava in spitalul din Slatina.

Specialistii DSP au identificat salmonela intr-una dintre gustarile reci servite la nunta, respectiv rosii cu vinete, dar si la unul dintre angajatii blocului alimentar al hotelului. Pacientii internati vor ramine in spital cel putin o saptamina, iar in cazul angajatului depistat cu salmonela s-a luat masura suspendarii temporare din activitate si urmarea unui tratament sub supravegherea medicului de familie, pentru sapte-zece zile.

Ancheta specialistilor DSP a mai relevat numeroase deficiente igienico-sanitare in spatiile de pregatire a alimentelor, precum utilaje degradate, instalatii sanitare avariate etc. In plus, patru dintre salariatii de la blocul alimentar nu efectuasera complet controlul medical periodic.

Madalina Popescu, director adjunct al DSP Olt, a declarat ca, pentru neregulile constatate, s-a dispus amendarea conducerii hotelului cu 48 de milioane de lei si inchiderea activitatii blocului alimentar pina la remedierea deficientelor. Directiile de Sanatate Publica din judetele Ialomita si Dolj au raportat si ele cazuri de persoane infectate cu salmonela, in urma petrecerii din noaptea de 14 spre 15 august de la hotelul Parc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS