20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de studenti din intreaga tara vor face Revelionul la Manastirea Lainici

Sute de studenti din intreaga tara vor face Revelionul la Manastirea Lainici

De peste zece ani, tinerii vin sa intimpine Anul Nou la slujba religioasa, alaturi de calugari

Revelionul petrecut intr-o manastire a devenit o alternativa la petrecerile din discoteci, cluburi sau de la munte. Manastirea Lainici este de peste zece ani locul preferat al studentilor care vor sa petreaca noaptea dintre ani la o slujba religioasa, dupa care se retrag in chiliile din curtea manastirii. Calugarii de la Lainici nu au facut insa o afacere turistica din acest lucru, ei gazduindu- i gratuit pe tineri.

„De aproximativ 12 ani, tinerii vin din toate colturile tarii ca sa faca Revelionul in Manastirea Lainici. Anul trecut au fost 120 de tineri, iar anul acesta vor fi si mai multi. Acestia sint in ge-

neral studenti, dar nu la Teologie. In noaptea dintre ani, ei vor sa fie mai aproape de Dumnezeu. Chiar la miezul noptii, noi tinem o slujba religioasa care se face la aceasta sarbatoare. Slujba tine aproape pina la ora 2.00. Nu cerem nici un ban celor care vin la noi, indiferent de perioada din an. Le oferim gazduire gratuita si ne bucuram ca tot mai multi tineri se apropie de Biserica si de Dumnezeu. Nu facem turism, ci sintem slujitorii Domnului“, a spus staretul Manastirii Lainici, Ioachim Pirvulescu. Chiliile din jurul manastirii asigura gazduirea a peste 100 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS