17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMos Craciun a venit la cantina sociala

Mos Craciun a venit la cantina sociala

Pentru copiii din familiile sarace din Tirgu Jiu, pomul de Craciun din aceasta iarna va fi cel de la cantina saracilor, de unde micutii primesc masa zilnica. Plasele cu mincarea de Sarbatori vor fi si singurele cadouri de la Mos Craciun.

Sute de oameni inarmati cu plase si chiar cu saci au venit ieri la cantina saracilor din Tirgu Jiu, pentru a-si lua proviziile de Sarbatori. Ei si-au primit masa pina pe 4 ianuarie, cind se va redeschide cantina. Dintre cele 375 de persoane inscrise la cantina sociala, 90% sint copii. Familiile lor vor avea mincare de Sarbatori datorita cadourilor primite de micuti.

Familia Tircovnicu numara 14 suflete. Sase dintre copii primesc masa de la cantina, astfel incit au fost nevoiti sa vina cu citiva saci pentru a-si lua toata mincarea de Sarbatori. Bucurosi de cadourile primite, copiii familiei Tircovnicu au facut inventarul plaselor pentru a vedea cite dulciuri vor avea de Craciun.

„Am o pensie de trei milioane si alocatiile copiilor. Sotia nu lucreaza pentru ca trebuie sa aiba grija de copii. Cel mai mic are doar trei ani. Din banii astia trebuie sa traim toti. Nu pot sa le fac copiilor pom de iarna si nici cadouri nu vor primi de Craciun. Cu ce am primit de aici o sa facem si noi Sarbatorile“, a spus Constantin Tircovnicu.

De la Mos Craciun, un loc de munca pentru tata

Laurentiu Achim a venit cu cei doi copii pentru a lua pachetele de Sarbatori. Barbatul spune ca singurul venit al familiei este salariul de 1,2 milioane de lei, pe care sotia sa il primeste pentru o slujba cu jumatate de norma.

„De un an si trei luni nu mai primesc nici ajutor de somaj. Nu reusesc sa-mi gasesc un loc de munca. Desi sintem saraci, am facut tot ce am putut ca sa le luam copiilor un pom de iarna. Pentru ei este cea mai mare bucurie si nu pot sa le-o rapesc. O sa incerc sa le mai iau si citeva cadouri pe linga cele primite de aici“, a spus Laurentiu Achim.

Pentru cei doi copii, cel mai frumos cadou de la Mos Craciun ar fi un loc de munca pentru tata. Administratia cantinei spune ca, pe linga pachetele cu mincare, toti asistatii pe care-i are in evidenta vor primi cu doua zile inainte de Craciun si cite o portie de sarmale.

„Am reusit sa facem 375 de pachete, cu o valoare de 800.000 de lei, care contin produse specifice de Sarbatori. Le-am pus carne, oua, dulciuri, sucuri si conserve“, a spus Lizica Pirvu, sefa cantinei. Pachetele au fost facute din sponsorizari si din economiile de peste an, intrucit ratia zilnica pentru fiecare persoana asistata este de 37.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS