21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala- la ora bilantului

Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala- la ora bilantului

Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj a ajuns ieri la ora bilantului anului in curs. Cea mai mare satisfactie a conducerii acestei institutii este faptul ca sediul principal a fost reparat capital si este gata sa-si primeasca angajatii. Investitia se ridica la 7,5 miliarde de lei, cladirea avind o vechime de peste 100 de ani. Desi initial constructorul a ofertat opt luni pentru finalizarea lucrarilor de reconsolidare si reamanejare a cladirii, lucrarea a fost gata in mai putin de sase luni.

Un alt motiv de bucurie pentru salariatii institutiei este formarea Comisiei Judetene de autorizare pentru formatorii adulti, care isi incepe oficial activitatea pe 28 decembrie si va avea in componenta atit salariati ai DDFSS, cit si ai AJOFM Dolj, ISJ Dolj, ai patronatelor si sindicatelor doljene. Presedintele acestei comisii va fi chiar directorul DDFSS, Virgil Dragomirescu:

„Noutatea consta in faptul ca aceasta comisie va elibera un singur tip de diploma recunoscuta momentan pe plan national, ca din 2007 sa fie recunoscuta si in tarile Uniunii Europene“, a declarat Virgil Dragomirescu.

Cit priveste plata ajutoarelor la caldura, conducerea DDFSS recunoaste ca a achitat aproape toate ajutoarele pentru 320 de asociatii craiovene de proprietari, dintr-un total de 323. Au fost repartizate 20 de miliarde de lei pentru 26.000 de familii, inclusiv Calafat. Alte 5.370 de familii din Melinesti, Isalnita sau Filiasi au beneficiat de ajutor pentru incalzirea cu gaze, in valoare totala de peste sapte miliarde de lei. Directorul institutiei, Virgil Dragomirescu, a precizat ca Doljul este printre putinele judete din tara care au reusit sa achite integral ajutoarele pentru incalzire.

Planuri pentru 2004

Directia pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala si-a propus realizarea mai multor obiective pentru anul care vine. DDFSS are de gind sa promoveze parteneriatele deja existente intre institutie si asociatiile neguvernamentale din judet pentru acordarea de asistenta medicala la domiciliu persoanelor virstnice. In plus, Directia spera sa reuseasca incheierea de alte parteneriate pentru prestarea unor astfel de servicii la domiciliu. Ca si obiectiv ramine in continuare depistarea persoanelor si familiilor marginalizate de societate, fara venituri si cu mari probleme de sanatate.

Incepind cu prima zi a lui 2004, va intra in vigoare si ordonanta de urgenta pe baza careia se acorda alocatiile complementare familiilor monoparentale. Iar familiile care beneficiaza de venitul minim garantat vor primi in plus un cuantum de 25%.

„Vrem ca anul care vine sa ne aduca mult mai multe satisfactii profesionale. Ne-am propus sa reusim finalizarea tuturor proiectelor care depind exclusiv de noi. Vom avea grija sa includem in programele noastre si tineri, si batrini, si copii. Fata de 2003, anul 2004 speram sa fie cel putin la fel de bun“, a precizat Virgil Dragomirescu, directorul DDFSS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS