15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO raza de speranta pentru Alina

O raza de speranta pentru Alina

• O fetita de zece ani a fost parasita de parinti si risca sa isi piarda vederea • Alina crede ca va stringe destui bani din colindat, pentru a-si cumpara o pereche de ochelari • Actele de identitate ale fetitei au fost pierdute de parintii acesteia, iar Alina nu a mai putut sa fie inscrisa la scoala, desi isi dorea din tot sufletul sa fie eleva

Alina este o fetita de zece ani, din Tirgu Jiu, care alearga zgribulita toata ziua din usa in usa. Toata ziua e pe strada: in hainuta ei albastra, incaltata intr-o pereche de pantofi maro si avind pe cap o caciula. Nu cerseste – se asaza doar, cuminte, in fata vreunui trecator si ingaima cele citeva versuri dintr-o colinda pe care o cunoaste. Are un defect la ochi, iar o pereche de ochelari ar putea s-o ajute sa nu-si piarda vederea.

Are nevoie de bani si de niste suflete care sa o ocroteasca. Deocamdata, si-a gasit adapost in casa unor rude. Mai exact, in locuinta unchiului ei. In momentul in care a fost abandonata de parinti, unchiul, care are doi copii care trebuie hraniti, a luat-o si pe ea in ingrijire. Fetita nu are pretentii la mincare sau la ceva mai mult decit un pat unde sa doarma si sa viseze. Se multumeste cu ceea ce i se ofera, insa pe fata ei se citeste dorinta de a face ceva pentru a-i fi mai bine. Visul ei este sa mearga la scoala. Primul lucru care trebuie insa facut este sa nu isi piarda vederea.

O pereche de ochelari…

Cind o auzi vorbind, cuvintele ei te fac sa iti dai seama ca in fata ta sta un copil matur. Alina povesteste ca s-a nascut in Germania, de aici poate si gesturile si vorbele usor diferite decit ale altor copii de virsta ei din Tirgu Jiu.

„Mai am doua surori, dar nu stiu prea bine unde le pot gasi. Am mai avut un bunic care a plecat la Craiova si nu mai stiu nimic de el. Parintii m-au parasit: mama e la Lugoj, iar tata, la Severin. Cu sora mea mai mare nu am putut sa ma vad prea mult – cred ca e maritata acum. Aici, la Tirgu Jiu, stau cu unchiul, cu verisorii mei si cu nasa. Locuim intr-o casa nationalizata si in primavara ne dau afara. Atunci nu stiu unde o sa stau. O sa plec singura. De cind am venit din Germania sint singura. Acolo mi-au pierdut si certificatul de nastere. Din cauza asta, nu m-am putut duce nici la scoala, desi asta mi-am dorit dintotdeauna. Acum umblu sa string si eu ceva bani, poate imi cumpar o pereche de ochelari. Stiu ca mi-au facut de mult o operatie si am purtat si ochelari, insa mi i-a rupt un baiat. De atunci nu am mai purtat si ma dor ochii“, a povestit Alina imbujorata de aerul rece care ii taia fata, stringind in pumn o moneda de 5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS