15.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii au decis cum va fi cheltuit bugetul anului viitor

Consilierii au decis cum va fi cheltuit bugetul anului viitor

Bugetul pe 2004 va fi cu 50 de miliarde de lei mai mare decit cel din acest an

Ultima sedinta a Consiliului Local Tirgu Jiu a adus pe masa consilierilor, spre aprobare, bugetul pentru anul viitor si principalele investitii care se vor face. Conform veniturilor proprii, sumelor defalcate din venituri ale bugetului de stat si subventiilor de la acest buget, in anul care va urma, bugetul local al municipiului va fi de 648 de miliarde de lei, cu aproximativ 50 de miliarde de lei mai mult decit cel din 2003.

In baza calculelor facute pentru anul care vine, impozitele si taxele de la populatie vor aduce bugetului 35 de miliarde de lei, iar impozitele pe cladiri si terenuri ale persoanelor juridice, alte 45 de miliarde de lei. Dupa calcularea veniturilor, consilierii au decis si cum vor imparti bugetul. Cele mai mari cheltuieli se vor face pentru continuarea unor investitii demarate in anii precedenti pentru care au fost repartizate aproximativ 55 de miliarde de lei, 18 miliarde se vor cheltui pentru obiective si investitii noi, iar 50 de miliarde vor fi folosite pentru dotari si alte cheltuieli.

Sportul a primit mai multi bani decit cultura

Consilierii locali au decis ca din bugetul anului viitor sa fie cheltuite aproape 25 de miliarde de lei numai pentru studii si proiecte de prefezabilitate si fezabilitate. Pentru transportul public au fost alocate 28 de miliarde de lei, iar la capitolul invatamint au fost repartizate 25 de miliarde de lei. Cu aceasta suma, administratia locala intentioneaza achizitionarea mai multor centrale termice pentru scoli si gradinite si construirea unei sali de sport.

Capitolul religie, cultura, sport a primit, ca de fiecare data, cei mai putini bani. Din cele 5,8 miliarde de lei alocate acestor domenii, 2,8 miliarde vor fi cheltuite pentru amenajarea Centrului de documentare si informare „Ansamblul monumental Brancusi“.

Restul de trei miliarde se vor duce la capitolul sport, unde se estimeaza ca vor fi nevoie de doua miliarde pentru amenjarea stadionului si un miliard pentru modernizarea salii sporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS