20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte stiri

Politia doljeana si-a prezentat bilantul pe 2003

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj a facut publice ieri reprezentantilor mass-media rezultatele activitatii pe acest an. Cele trei ajutoare ale sefului IJP Dolj, adjunctii Constantin Petrescu, Constantin Dobrescu si Ilie Vilau, impreuna cu Constantin Budici (seful Politiei de Ordine Publica) si Marin Popescu (seful Politiei Rutiere), toti comisari-sefi, au prezentat o serie de cifre prin care sa arate scaderea infractionalitatii, in conditiile unei activitati mai eficiente a politistilor.

Concluzia intilnirii a fost trasa de chestorul Constantin Codita, seful IJP Dolj: „Realizarile sint multumitoare, dar au fost si neimpliniri. Unele sint de natura subiectiva, cum ar fi nivelul nu tocmai corespunzator de pregatire al unor cadre, iar altele de natura obiectiva, precum dotarea necorespunzatoare in privinta autoturismelor, combustibilului si a mijloacelor de comunicare“.

Brazii si molizii de pe piata craioveana nu sint furati

Pe piata craioveana nu au patruns brazi si molizi furati, anunta Directia Silvica (DS) Dolj. Pina in prezent, a fost identificata o singura persoana care comercializa brazi fara a avea acest drept. „Brazii erau stantati de catre silvicultori asa cum impune legea, dar persoana respectiva nu avea drept de valorificare. Pentru aceasta abatere, persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu 1.200.000 de lei“, a declarat Stefan Deca, directorul DS Dolj. Controalele vor continua si in zilele urmatoare, iar cei care vor fi prinsi cu brazi furati risca amenzi de peste zece milioane de lei.

Guvernul, pe post de Mos Craciun

Aproximativ 1.000 de doljeni saraci din caminele de batrini, dar si copii aflati in centrele de plasament vor primi, de Sarbatori, cadouri din partea guvernului. Suma pusa la dispozitie este de 354,6 milioane de lei, pachetele cuprinzind alimente si dulciuri traditionale de Craciun: cozonac, sucuri, portocale, biscuiti. In aceste zile, se dau cadouri la Centrele de plasament de la Segarcea , Diosti si la Centrele de tip familial din Craiova, urmind ca simbata sa primeasca dulciurile si cei internati in Caminele de batrini de la Corlate si Craiova.

Centre de politie rurala in Olt

Cetatenii din judetul Olt vor fi mai in siguranta in 2004. Cel putin aceasta este parerea comandantului Inspectoratului de Politie Olt, comisar-sef Florian Baicea, care a declarat ca a propus forurilor superioare infiintarea a 15 centre de politie rurala.

„Am luat aceasta decizie pentru imbunatatirea relatiilor dintre institutia noastra si cetateni. Fiecare din acest centru va fi condus de un ofiter de politie, spatiul va fi pus la dispozitie cu ajutorul primariilor respective, iar politistii vor fi dotati cu autoturisme. Fiecare din cele 15 centre de politie rurala va deservi intre doua si sase comune din judet“, a precizat Baicea.

Revolutia din 1989, comemorata la Drobeta Turnu Severin

Implinirea a 14 ani de la Revolutia din decembrie 1989 va fi marcata luni, 22 decembrie, de Prefectura si Consiliul Judetean Mehedinti, primaria si Garnizoana Drobeta Turnu Severin, printr-o serie de manifestari la Monumentul Eroilor Revolutiei din cimitirul ortodox. Dupa prezentarea onorului de catre garda de onoare si intonarea Imnului de stat va urma o slujba de pomenire a celor decedati la Revolutie. Vor fi depuse coroane de flori si va fi evocat momentul istoric de acum 14 ani.

Agentii economici doljeni incearca sa-si mareasca profitul

Tot mai multi agenti economici doljeni incearca, in ultima perioada, sa-si mareasca profitul prin diferite metode, mai mult sau mai putin legale. Aceasta a fost concluzia inspectorilor Directiei Controlului Fiscal, din cadrul Directei Generale a Finantelor Publice Dolj, care in luna noiembrie au stabilit la 36 de agenti economici obligatii suplimentare a impozitului pe profit in valoare de 180 de milioane de lei, 105 milioane fiind incasate in timpul controalelor. Atit pentru obligatiile determinate suplimentar, cit si pentru cele declarate de agentii economici, dar neachitate la timp, inspectorii fiscali au calculat dobinzi in suma de 4,456 miliarde de lei, din care s-au incasat 156 de milioane de lei, dar si penalitati de intirziere in suma de 873 de milioane de lei, din care incasate 39 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS